Online marketing Webshops

Dit zijn de 6 beste Lightspeed apps voor jouw webshop in 2021

Wij van Red Banana lichten de beste Lightspeed apps voor je uit!

 

 

Lightspeed is hét e-commerce platform voor jouw webwinkel waar de focus op gemak, functionaliteit en conversie ligt. Binnen Lightspeed krijg je alle benodigde tools om je bedrijf succesvol te runnen. Maar wist je dat je ook apps kunt koppelen aan Lightspeed eCommerce? In de App Store kun je een flink aanbod aan apps vinden voor verkoop, marketing, klantenservice, verzending en nog veel meer. 

1. Administratie was nog nooit zo eenvoudig met deze administratie apps

Je webshop koppelen aan een boekhoudprogramma? Dat kan met de app Exact Online! Zo werk je vanuit een centraal systeem. Je kunt je volledige voorraad beheren en facturen worden automatisch vanuit Lightspeed naar Exact gesynchroniseerd. 

Naast Exact Online zijn er natuurlijk nog vele andere apps op het gebied van administratie en automatisering. Zo kun je, wanneer je gebruik maakt van Twinfield boekhoudsoftware, de koppeling maken met Lightspeed. Je administratie wordt middels deze koppeling continu automatisch bijgewerkt. Werk je met Moneybird? Ook dan is het mogelijk om de koppeling te maken met Lightspeed. Zo worden Lightspeed facturen automatisch gesynchroniseerd naar Moneybird. Ook wanneer je met SnelStart boekhoudsoftware werkt is er een koppeling met jouw Lightspeed webshop mogelijk! De koppeling synchroniseert iedere 15 minuten je facturen. Zo werk je efficiënt en overzichtelijk!

 

2. JMango360: jouw eigen webshop app

Een eigen app voor jouw webshop klinkt als een flinke investering. Maar niets is minder waar. De JMango360 plugin maakt het mogelijk om jouw Lightspeed webshop eenvoudig om te toveren tot een mobiele app, die zowel op iOS als Android te gebruiken is! Mobiele apps hebben een hogere betrokkenheid, bezoekers bekijken tot wel 4 keer meer producten en ook de conversiepercentages liggen aanzienlijk hoger. Wil jij ook actief aan de slag met pushberichten en persoonlijke kortingscodes? JMango360 maakt het mogelijk!

Check trouwens gelijk onze eigen Poezenbazen app (op iOS en Android), ondersteund door JMango360!

 

 

Poezenbazen app home

3. Reloadify: e-mailmarketing op z’n best

Met Reloadify kun je meer dan 50% van je e-mailuitingen volledig automatiseren. Door relevante e-mails te versturen naar jouw klantenbestand kun je op een eenvoudige manier meer omzet genereren. Stel persoonlijke e-mail automations op om bijvoorbeeld verlaten winkelwagentjes terug te halen, de orderwaarde te verhogen, relevante kortingsacties te communiceren, aankopen te herhalen en nog veel meer.

4. SendCloud: maak verzenden gemakkelijk

Misschien wel het meest vervelende onderdeel van het hebben van een webshop: het correct regelen en opzetten van de verzendingen. De SendCloud app helpt je hierbij! Je kiest heel gemakkelijk voor de vervoerder(s) die bij jouw verzendingen passen. Maak gebruik van de kortingstarieven van SendCloud of upload heel gemakkelijk jouw persoonlijke verzendcontract. Ook kun je alle afhaalpunten van de vervoerders van jouw keuze eenvoudig integreren. Door te automatiseren win je tijd en verzend je dus sneller!

 

5. Facebook Chat: blijf verbonden

Wil je een live klantenservice mogelijkheid toevoegen aan jouw webshop? Denk er dan eens aan om jouw Facebookpagina vanuit je website en de live chat via Facebook Messenger te verbinden viaFacebook Chat. Je kunt deze livechat tool volledig personaliseren door kleuren, knopteksten en chaticoontjes aan te passen. Ook kun je kiezen welke gebruikers de livechat te zien krijgen, hoe vaak deze voorbij komt en wanneer hij zichtbaar wordt.

6. Lightspeed payments

Met Lightspeed payments kun je jouw onderneming en je betalingen vanuit een plek beheren. Je regelt alles vanuit je persoonlijke Lightspeed eCom backoffice en zorgt zo voor een soepel proces voor al je betalingen. Het gehele proces is geautomatiseerd, je beheert je bedrijf en financiën op een plek, je gegevens zijn beveiligd en je kunt gebruik maken van onbeperkt 24/7 support. Lightspeed payments accepteert iDeal betalingen, maar ook alle gangbare nationale en internationale credit- en debit bankpassen voor concurrerende tarieven!

 

De beste Lightspeed apps voor jouw webshop

Red Banana is jouw officiële Lightspeed partner! Wij hebben al meer dan 15 jaar ervaring in het ontwikkelen van professionele webshops. Ben je benieuwd naar welke Lightspeed apps er nog meer interessant zijn voor jouw onderneming of hoe je bovenstaande apps in gebruik kunt nemen? Neem dan eens contact met ons op! We drinken graag een (virtueel) bakkie met je.