Social media

Facebook F8: dit zijn de 5 belangrijkste updates van 2019

Onlangs vond de jaarlijkse Facebook F8 Developer Conference plaats. Tijdens dit congres worden de nieuwste aanvullingen en updates van Facebook gepresenteerd. In dit blog delen wij de belangrijkste updates met je! En geloof ons, je wilt ze niet missen.

Facebook F8 de 5 belangrijkste updates

De Facebook F8 Developer Conference: is een groot tweedaags durend congres van Facebook. Het event, dat voor de tiende keer plaatsvond in Amerika, stond volledig in het teken van vernieuwingen. Het Facebook event is onder andere voor developers, creators en ondernemers. Wij delen in dit blog de vijf belangrijkste Facebook F8 updates met je!

De belangrijkste updates zijn onder andere: Facebook krijgt een compleet nieuw design, er wordt meer focus gelegd op groepen, Instagram krijgt speciale ‘Creator Profiles‘ en nog veel meer.

1. Het nieuwe Facebook design

Facebook heeft een nieuw design gekregen. CEO Mark Zuckerberg noemt het nieuwe Facebook design: ‘FB5‘. De gedachte achter dit design is de focus op groepen en events binnen het social platform.

Zo zie je nu een prominente ‘groep tab’ en een gepersonaliseerde feed met de groepen waar jij lid van bent. Ook speelt men in op de interactie van de groepen.

0

Het nieuwe design van Facebook is wat lichter. De herkenbare blauwe ‘Facebook-kleur’ wordt een stuk minder gebruikt en maakt plaats voor meer wit.

Het nieuwe design is ook bedoeld om mensen te helpen hun sociale cirkel uit te breiden. “Meet new friends” gaat hier vorm aan geven. Heb jij iets gemeen met een vreemdeling? Dan brengt Facebook jou in contact met die persoon. Het wordt ook een stuk makkelijker om events bij jou in de buurt te vinden.

Facebook-F8-Nieuwe-vrienden-ontmoeten
Facebook-F8-Nieuwe-vrienden-ontmoeten

Heb jij het nieuwe design al gezien? De Facebook app voor Android en iOS apps hebben allemaal al een update gehad. De desktop versie krijgt de komende maanden een update.

2. Instagram camera update

Instagram is sinds 2012 in handen van Facebook en heeft sindsdien al een hoop updates en aanvullingen gekregen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de story stickers als de poll, de vraagsticker en tegenwoordig zelfs de quiz! Vinden wij super gaaf!

Niet voor niks dat we een hele Instagram story guide hebben gemaakt en al jaren losgaan op Instagram voor onder andere Garmin en Roos24!

Tijdens de Facebook F8 is er een nieuwe update voor Instagram aangekondigd. Instagram krijgt namelijk een camera update. Dit houdt in dat je straks een zogenoemde ‘Create Mode‘ hebt zoals je in de onderstaande afbeelding ziet. Hierin kun je Instagram stories zonder foto of video op een creatieve manier bewerken.

Instagram wil hiermee gebruikers aansporen om stickers en filters meer te gebruiken.

Check in dit blog nog meer nieuwe features van Instagram!

Facebook F8 Create Mode Instagram camera

3. Facebook Messenger update

Later dit jaar krijgt Facebook Messenger een app voor Windows en MacOS met dezelfde functies als de mobiele versie. Vanaf dan kun je via die app video bellen met een groep van maar liefst 50 personen. Hiervan kun je 6 personen daadwerkelijk zien. Terwijl de anderen alleen mee kunnen chatten. Op deze manier kun je bijvoorbeeld samenwerken aan projecten. Nice!

Facebook-F8-Desktop-Messenger

Tijdens de F8 is verder aangekondigd dat je beste vrienden en privacy steeds belangrijker worden op social media. Zo is het straks mogelijk om in een apart deel in de Messenger app de Stories en berichten van je beste vrienden en familie te bekijken, zoals je hieronder ziet. Je kunt er zo bijvoorbeeld ook voor kiezen dat alleen jouw beste vrienden en familie jouw Stories kunnen zien.

Een andere toffe update in de Messenger app is de emoji in de Messenger app die bij jouw profielfoto verschijnt. Dit zie je in de eerste afbeelding hieronder. Hiermee maak je in een oogopslag duidelijk hoe je je voelt of wat je op dat moment aan het doen bent.

Facebook-F8-Beste-Vrienden.1
Facebook-F8-Beste-Vrienden.1
Facebook-F8-Beste-Vrienden.1

Ook worden Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp gekoppeld. Het maakt dan niet meer uit welke app je gebruikt om te chatten! Je kunt dan gewoon via Instagram een bericht sturen terwijl de ontvanger via WhatsApp een reactie geeft.

Klinkt rommelig maar het lijkt ons vooral heel efficiënt! Wat denk jij?

Facebook wil de Messenger app later dit jaar uitrollen.

4. Instagram shoppen bij je favoriete influencer

We kennen allemaal de #instafamous influencers op Instagram die altijd de leukste kleding en gadgets hebben.

Willen. Wij. Ook.

Daar speelt Instagram slim op in met de introductie van de nieuwe zogenoemde ‘Creator Profiles‘. Deze update, die tijdens de Facebook F8 is aangekondigd, maakt het mogelijk om als influencer producten te verkopen!

Ken je de Instagram shopping stickers? Hiermee kunnen merken hun producten taggen in hun Stories of posts. Bezoekers kunnen op deze stickers tikken om de producten te bekijken en te shoppen. Met een ‘Creator Profile‘ zal dit óók mogelijk worden voor influencers. Dit maakt samenwerkingen tussen bedrijven en influencers nóg interessanter dan ze al zijn.

 

Facebook F8 Creator Profile Feed post
Facebook F8 Creator Profile product
Facebook F8 Creator Profile bestelling

5. WhatsApp Business Catalogus

Een andere update is de WhatsApp Business Catalogus. Om jou te helpen relevante bedrijven te vinden én om bedrijven te helpen meer mensen te bereiken door middel van WhatsApp voegt Facebook de nieuwe product catalogus toe. Zo kun je straks eenvoudig bekijken welke producten bedrijven te bieden hebben, zonder WhatsApp te verlaten.

Deze update van WhatsApp voor bedrijven is een hele goede toevoeging.

Facebook F8 WhatsApp Business
Facebook F8 WhatsApp Business

Tot voor kort was WhatsApp Business alleen nog beschikbaar voor Android. Sinds begin april is de app ook beschikbaar voor iOS!

Facebook F8 2019: wij vinden het top

Wat vind jij van de updates en aanvullingen van Facebook?

Voor zowel bedrijven als particulieren zitten er een hoop interessante updates bij, waar we in de toekomst zeker veel gebruik van gaan maken.

Ben je benieuwd naar de kansen voor jouw bedrijf met deze updates? Kom eens een bakkie doen en we bespreken ze graag met je!

Zo kunnen we je helpen met een killer social media strategie mét natuurlijk social media advertising. Let’s go bananas!