SEO

Google Update november 2019: bekijk het laatste nieuws

Alle updates en vernieuwingen op het gebied van SEO!

Google update november 2019

Het is weer tijd voor een nieuwe Google update! In de Google update van november 2019 lees je welke wijzigingen de zoekmachine gigant in november heeft aangekondigd en zijn doorgevoerd.

Google My Business Local Listing Update

Begin van de maand november werd duidelijk dat Google een aanpassing heeft gedaan aan het algoritme voor de local carrousel. Dat is de widget waarin lokale bedrijven tussen de gewone zoekresultaten worden getoond. Veel webmasters gaven aan dat ze forse schommelingen waarnamen. Deze Google Bedlam update lijkt zich meer te richten op relevantie dan de locatie van een bedrijf. Waarschijnlijk om zeker te stellen dat bedrijven die getoond worden ook echt een bepaalde service aanbieden.

Daarnaast zien we steeds vaker dat een van de resultaten in de local pack een lokale advertentie betreft. Dit biedt kansen en beperkingen voor ondernemers.

Lancering van Google Stadia

Google gerelateerd nieuws, al heeft het niets met search te maken. Google Stadia, het cloud gaming platform van Google, rolt geleidelijk uit. Met Google Stadia kan je via je tv of telefoon gamen over het internet met behulp van een speciale Chromecast en controller en heb je geen dure console of pc nodig.

Of Google Stadia een succes wordt is nog maar de vraag. Voor wie verwacht dat dit een Netflix voor games is komt bedrogen uit. Je moet nog los alle spellen kopen, ook als je ze bijvoorbeeld al via Steam hebt aangeschaft in het verleden. Daarnaast is het spelaanbod op het moment van de lancering nog erg summier en horen we van testers dat de beeldkwaliteit van de games erg wisselend is als gevolg van kwaliteitswisselingen bij het internet in huis.

Verdere uitrol van Google BERT update

Vorige maand is Google begonnen met het uitrollen van BERT, een update aan het zoekalgoritme, waarmee Google beter instaat moet zijn de context van een zoekopdracht te begrijpen. Denk aan het beter begrijpen van de zoekintentie bij het gebruik van termen als in, voor, na, uit, etc.

In de Nederlandse zoekmarkt lijkt het effect van BERT (lees er hier meer over), wat de grootste algoritme update van de afgelopen jaren wordt genoemd, nog niet goed zichtbaar. Wij verwachten dan ook dat dit de komende weken voor meer opschudding gaat zorgen. Websites met goed geschreven locatiespecifieke teksten zullen hier baat bij gaan hebben.

Google wordt strenger voor politieke advertenties

Google wil de privacy van haar gebruikers zo veel mogelijk waarborgen. Ze hebben daarom besloten dat politieke partijen die in de zoekresultaten adverteren tijdens verkiezingen minder ruimte krijgen om te adverteren. Waar het op dit moment nog mogelijk is de advertentie doelgroep te specificeren naar politieke signatuur (rechts vs. links), zal dat niet meer mogelijk zijn. Vanaf begin volgend jaar is deze wijziging wereldwijd doorgezet. Je kunt dan nog wel adverteren gericht op leeftijd, geslacht en locatie.

SEO uitbesteden? Onze bananas helpen graag!

Dit waren de belangrijkste Google updates op het gebied van SEO in oktober 2019. Zet deze inzichten in en maak direct stappen in de vindbaarheid van jouw website. Wil jij precies weten hoe je kunt inspelen op deze updates of een algehele SEO check van jouw website of webshop? Onze bananas helpen je graag verder!

Kom een bakkie doen.

Laat ons je helpen met jouw SEO!

Ik wil hulp!