Social media

Instagram Music is eindelijk in Nederland!

We hebben er lang, echt lang, op moeten wachten. Maar we kunnen eindelijk de Instagram Music sticker ook in Nederland gebruiken in onze Instagram stories!

Instagram Music Nederland is een feit

Laatst kwam Instagram ook al met de mogelijkheid om Instagram posts in te plannen en veranderde Facebook het advertentieformaat. Nu komt Instagram dus met deze nieuwe feature.

Maar hoe werkt de Music sticker? We leggen het je uit!

Instagram Music sticker

Instagram Music bevat duizenden nummers van alle bekende en minder bekende artiesten. Door op de Instagram Music sticker te tikken, verschijnen alle liedjes die je aan een Instagram story kunt toevoegen. De nummers worden gecategoriseerd op populariteit, genre en stemming. Natuurlijk is er ook een zoekfunctie waarmee je een nummer kunt zoeken.

De kijkers van jouw Instagram story kunnen op de tekst van het liedje tikken als ze meer informatie over de artiest willen of als ze het hele nummer willen luisteren.

Instagram Music sticker kiezen voor Instagram stories
Kies een liedje uit duizenden!

Hoe werkt de Instagram Music sticker?

Je vindt de nieuwe Instagram Music sticker natuurlijk gewoon bij de andere stickers voor Instagram stories. Deze bereik je door een foto of video te maken met je Instagram story camera en vervolgens op de vierkante smiley te tikken rechtsboven in het scherm.

Wanneer je een nummer hebt gekozen, kun je de sticker personaliseren. Zo kun je een stuk van 15 seconden van het nummer selecteren en de stijl van de sticker aanpassen. Kies bijvoorbeeld een andere kleur lettertype of breng de tekst van het liedje in beeld in verschillende lettertypen.

Pas de Instagram Music sticker aan
Instagram Music sticker aanpassen

Een andere manier om Instagram Music te gebruiken, is door de Instagram story camera te openen en onderin, op dezelfde plek waar je kiest om bijvoorbeeld een boomerang te maken, ‘Muziek’ te selecteren. Je kunt dan een liedje kiezen en vervolgens een foto of video maken.

Instagram Music voor jouw marketing

Met deze nieuwe sticker kun je jouw social media strategie versterken. De sticker maakt jouw Instagram stories een stúk leuker en dus aantrekkelijker voor jouw volgers om ze te bekijken. Gebruik de muziek bijvoorbeeld om een tutorial te filmen of een grappige intro te maken voor nieuws over jouw bedrijf, product of dienst.

Wedden dat je stories er leuker op worden! Heb je hier hulp bij nodig? Laat het ons vooral weten! Wij helpen je graag met jouw social media activiteiten.

Laat ons je helpen aan een killer social media strategie.

Dat wil ik!