Development SEO Webdesign

Overstappen naar Lightspeed: waar moet je aan denken?

Met ons stappenplan stap je zonder problemen over naar het Lightspeed platform!

 

 

 

Webshop beginnen? Deze tips helpen

Wil je met jouw webshop overstappen naar het bekende e-commerce platform Lightspeed? Het is een stabiel platform met talloze mogelijkheden. Als je de keuze hebt gemaakt om over te stappen naar Lightspeed, zijn er wel aantal punten waar je rekening mee moet houden. Om het proces van overstappen soepel te laten verlopen hebben wij een checklist gemaakt met de belangrijkste stappen. Zo kun je zonder problemen overstappen naar het Lightspeed platform.

Je leest er hier alles over:

Voor welk design kies je?

Binnen Lightspeed kun je natuurlijk kiezen voor een standaard en dus bestaand template. Echter zijn hier de mogelijkheden vaak beperkt, en niet precies afgestemd op jouw bedrijf, product(en) en dienst(en). Je kunt dan kiezen voor een bureau met de nodige ervaring die je kan adviseren en waarmee je kunt sparren. Zo voorkom je dat je onnodige fouten maakt en ben je binnen de kortste keren live.

Stel jezelf dus de vraag: “Wil ik een volledig geoptimaliseerd en custom design met volle focus op conversie, of is een bestaand template voor mijn webshop met minimale mogelijkheden ook al voldoende?

 

 

Verdiep je in belangrijke instellingen

Voor je de overstap naar Lightspeed maakt, is het belangrijk om je te verdiepen in belangrijke instellingen. Biedt Lightspeed bijvoorbeeld jouw huidige verzendmethode aan? En wat doe je met de verschillende betaalmethoden? Neem je de huidige mee? Of ga je aan de slag met Lightroom Payments? Dit kan een interessante overstap zijn voor jouw webshop.

 

 

Lastig om antwoorden te vinden op dit soort vragen? Onze ‘knappe koppen’ staan voor je klaar om je het juiste advies te geven. Laat je gegevens achter en we doen een (virtueel) bakkie!

Onderschat de noodzaak van een goede SEO migratie niet!

Ga je onzorgvuldig te werk bij de overstap van jouw oude e-commerce platform naar Lightspeed, dan verlies je bestanden, instellingen, pagina’s en rankings waar je maanden of misschien wel jaren lang aan hebt gewerkt. Het gevolg? Je nieuwe webshop zal niet meer zo goed presteren als de oude, en posities binnen Google verliezen. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Vergeet een correcte SEO migratie in dit proces dus zeker niet.

Ga je gebruik maken van Lightspeed apps?

Jouw business verder automatiseren binnen Lightspeed? Dat klinkt je vast als muziek in de oren! Binnen Lightspeed zijn er veel handige apps die je ondersteunen bij online marketing. Zo kun je koppelingen maken met Exact boekhouding, MailChimp voor e-mailmarketing, een Klarna achteraf betalen mogelijkheid toevoegen en nog veel meer!

Vaak zitten hier wel (maandelijkse) kosten aan verbonden. Oriënteer je dus alvast op welke apps en koppelingen mogelijk interessant voor je kunnen zijn. Veel van deze apps bieden een testperiode, om te kijken of het de investering waard is. Maak hier dus ook zeker gebruik van!

 

 

Het overzetten van jouw waardevolle product- en klantdata

Het overzetten van data is een complex werkje waar goed over nagedacht moet worden. Zo voorkom je dat je waardevolle informatie verliest. Stel jezelf de vraag: “Kan ik in mijn huidige e-commerce platform een zogenoemde sheet downloaden van mijn product- en klantdata? En bevat deze datasheet ook alle informatie die ik straks nodig heb in mijn nieuwe Lightspeed webshop?” Door zorgvuldig met jouw data om te gaan, kost het overzetten minder tijd en energie!

Heb je toegang tot al je accounts en data?

Naast product- en klantdata is het ook belangrijk om na te gaan of je toegang en inzicht hebt tot accounts en data die samenhangen met jouw webshop. Denk aan Google Analytics bijvoorbeeld, maar ook Google Adwords en je Facebook Pixel. Verzamel en bundel alle accounts en data, want bij de overstap naar het Lightspeed platform heb je deze zeker weer nodig.

Vergeet niet je oude hosting op te zeggen!

Makkelijker kan eigenlijk niet. Je Lightspeed licentie bevat ook direct de hosting. Wanneer je volledig over bent van je oude e-commerce platform naar Lightspeed, kun je jouw oude hostingpartij opzeggen. Check dus alvast tot wanneer je contract precies loopt, wat de opzegtermijn is en welke stappen je dient te ondernemen!

Overstappen naar Lightspeed

Ben je er klaar voor om jouw webshop te laten groeien? Ben je toe aan meer zichtbaarheid en meer conversies? Dan is overstappen naar Lightspeed een mooie volgende stap! Ga je zelf aan de slag, of zoek je een partij met de juiste tools en ervaring op het gebied van design, development en content marketing?

 

 

Wij helpen je graag met een custom Lightspeed design!

Klaar voor de volgende stap?

Neem contact op