Nieuws Online marketing Webshops Websites

Red Banana rewind 2020

Champagne

This year was Bananas!

Wat een jaar: geweldige samenwerkingen en gave projecten. We spoelen even terug en nemen je mee naar de hoogtepunten van 2020. Want we zijn #trots op alles wat we samen hebben bereikt.

We weten alles van Google, maken websites en webshops waar je blij van wordt en daarnaast zijn we ook nog eens echte social media tijgers (rooaaar). Hieronder vind je een ‘rewind’ van wat we hebben gedaan in 2020. Choose your number of begin gewoon vooraan (daar zal je geen spijt van krijgen;).

Beating Google

Als er iets is waar we in 2020 mee bezig zijn geweest dan is het wel ‘beating Google’. Het Google algoritme heeft nog steeds vele verrassingen. Maar we kunnen wel zeggen dat we aardig wat inzicht hebben in de ‘geheimen van Google’. Dit hebben we onder andere bewezen bij hele toffe projecten zoals Poezenbazen en Verfwebwinkel.

Zo hebben we in onze Poezenbazen webshop in 2020 ruim 500.000 bezoekers mogen verwelkomen, waarvan ruim 400.000 bezoekers via organische zoekresultaten bij ons terecht zijn gekomen. Ook voor Verfwebwinkel hebben we niet stilgezeten. Zo hebben de blogs en SEO teksten die we voor hen schreven afgelopen jaar voor meer dan 3.8 miljoen paginaweergaven gezorgd.

Poezenbazen homepage
Verfwebwinkel homepage

In 2020 hebben we Poezenbazen tot een enorm groot succes gemaakt!

+0 Bezoekers kwamen langs op Poezenbazen.nl (WOW!)
+0% Van alle bezoekers vonden Poezenbazen in Google via de organische zoekresultaten.
+0 Bezoekers hebben onze webshop bezocht omdat wij precies weten hoe SEO het beste ingezet kan worden

Lekker in de ‘flow’ met UX/UI Design

User experience design zit trouwens ook in ons DNA. Want wij maken websites en webshops waar je blij van wordt! Gebruiksvriendelijkheid staat namelijk centraal wanneer wij aan de slag gaan met nieuwe en bestaande projecten.

Waarom UX/UI design zo belangrijk is? Omdat je als bezoeker niet wilt verdwalen op een website. Je hebt een doel en daar wil je zo snel mogelijk naar toe. Daarom zorgen wij ervoor dat gebruiksvriendelijkheid volledig in het middelpunt staat. Zo maken wij websites waar bezoekers een perfecte ‘flow’ ervaren en dat zorgt voor meer conversie en succes!

Bij het maken van websites denken we ook aan ‘mobile first’. Dit is een must! Wie gebruikt zijn smartphone tegenwoordig niet om iets te bestellen, op te zoeken of gebruik te maken van het internet? Inderdaad!

In 2020 mochten we aan de slag voor Kabonk en Websocks. Voor speelparadijs Kabonk maakten we een webdesign waar vrolijke kleuren en het speelse karakter overal tevoorschijn komen. Ook gingen we samenwerken met Websocks. We hielpen met het bouwen van een webshop die volledig is ingericht op conversie met leuke opvallende elementen. Mobile first en gebruiksvriendelijkheid waren de uitgangspunten voor deze toffe projecten.

User experience design maakt webshops en websites menselijk!

Red Banana on the move

Verhuizen tijdens Corona, je verzint het niet van tevoren, maar dat is toch exact wat we hebben gedaan. Ons stekkie aan de Raadhuisstraat werd te klein voor het groeiende team. We besloten te verhuizen naar een groter kantoor aan de Spoorstraat bij onze geliefde Verfwebwinkel.nl.

Naast onze verhuizing, hebben er ook een aantal interne verhuizingen plaatsgevonden. Zo hebben we sinds november een nieuwe stuurman aan het Red Banana roer. Mark gaat zich onder andere richten op Growth Marketing and more!

Bij Red Banana houden we niet van hokjes en kaders. Toch hebben wij 2020 samengevat en even lekker in een hokje geduwd. Hieronder vind je een samenvatting van het afgelopen jaar dat echt bananas was.

01

Winter (januari - maart)

 • Bubbels en proosten op het nieuwe jaar!

 • Polonaise dansen in Tullepetoanestad

 • En toen kwam Corona

02

Lente (april - juni)

 • We verhuisden naar de Spoorstraat

 • We werkten meestal thuis, ook al hebben we een nieuw kantoor.

 • We zorgden ervoor dat het nieuwe Red Banana headquarters er goed uitziet!

03

Zomer (juli - september)

 • Het is heel erg warm in Nederland

 • We vieren als team de zomer en organiseren een BBQ (teambuilding!)

 • Thuiswerken is heel normaal, maar we blijven een team (thanks to videobellen)

04

Herfst (september - december)

 • Kristian start bij het content team van Red Banana

 • We hebben een wisseling van de wacht. Robert komt het team versterken.

 • We maken nog meer nieuwe plannen voor 2021

Website development cases <strong>

Dit jaar is onze samenwerking met onze partners CM.com en Lightspeed alleen maar beter geworden. Zo hebben we toffe Lightspeed webshops ontwikkeld denk aan Websocks, Hotspot Titanium, Modelbouwverf en nog veel meer! En hebben we in samenwerking met CM de ticketshop voor Libelle zomerweek en de Tuin van mogen ontwikkelen. Onze developers kunnen een behoorlijk woordje code, dus voor een API-koppeling voor partijen als Indoor Skydive Roosendaal of ROOS24 draaien ze hun hand niet om.

Let’s talk about social

We know how to talk social! Voor diverse klanten zoals Garmin, ROOS24, Asselbergs & Klinkhamer, Financiële Meesters, Mobio, ZACO, Kasteel Maurick en Kasteel Dussen verzorgen we hun social media kanalen. Van het bedenken van goede social media strategie gecombineerd met creatieve berichten tot aan webcare: social media stroomt door ons Red Banana bloed. Ook op het gebied van social advertising hebben we het afgelopen jaar flink wat mooie resultaten verwezenlijkt. Zo hebben we diverse social advertising campagnes voor Garmin Nederland verwezenlijkt en hebben we mooie resultaten voor ZACO gerealiseerd.

Sociale bazen cijfers:

 • Bijna 10.000 duimpjes omhoog voor Poezenbazen op Facebook en 150.000 maandelijkse Pinterest kijkers.
 • Meer dan 10.000 volgers (binnen 1 jaar) verwezenlijkt op Instagram voor ZACO Benelux (#swipeup).
 • In 2020 hebben nog meer mensen de Facebook pagina van Garmin Nederland geliked. We zagen een groei van 10%. In totaal hebben we nu 55.000 likes!
garmin-facebook-social-media-post
zaco-robot-stofzuiger-instagram
kasteel-maurick-social-media-instagram
roos24-facebook-social-media-bericht

Onze social media resultaten zijn Bananas!

+0 Maandelijkse bezoekers op Poezenbazen Pinterest
+0% Garmin Nederland kreeg 10% meer likes in 2020 op Facebook
+0 Zoveel volgers realiseerden wij, op Instagram, voor ZACO Benelux in 2020

Werken met influencers #ad #nospon

In 2020 zijn we aan de slag gegaan met influencer marketing voor ZACO. De robotstofzuigers van ZACO wilden voet aan de grond krijgen in de Benelux. Daarom hebben we onder andere aan de hand van een voorjaar-, najaar- en kerstcampagne meer dan 50 samenwerkingen met diverse Belgische en Nederlandse influencers opgezet. De effecten van influencer marketing op de conversies van ZACO zijn bewonderingswaardig. Robotstofzuigers winnen meer en meer het vertrouwen van de consument.

Zaco-robot-stofzuiger-hond-huiskamer
zaco-robot-stofzuiger-hond-vloer

Het meest onderschatte onderdeel van online marketing

Wij zijn gek op taal! Dat is helemaal ons ding. Ook in het afgelopen jaar hebben we veel nieuwe content mogen schrijven voor onze klanten. We schreven allerlei soorten blogs met onderwerpen over poezen, de woningmarkt en nog veel meer.

We willen het vooral even zwart op wit schrijven zetten: bloggen is echt niet dood. Juist door het schrijven van duidelijke teksten, en goede copy, zorg je voor connectie met jouw online bezoekers.  Daarnaast maak je Google ook blij met unieke content. Onderschat dus nooit het nut van goede webteksten en sterke blogs. Ook in 2021 is een sterke blog strategie nog steeds relevant!

We schreven in 2020 enorm veel blogs en gaven advies over teksten, SEO en zoekmachines. We werkten samen met Garmin, Kasteel Maurick, Financiële Meesters, ZACO, AVN Slijpmaterialen, Ad van Overveld, Websocks, Meesters in Mediation, Verfwebwinkel, ROOS24 en Asselberg & Klinkhamer. Allemaal bedankt voor de geweldige samenwerking. Voor nu zetten we een punt achter dit jaar en kijken we vooruit naar een nieuw jaar vol met mooie projecten op het gebied van content en bloggen.

Goede blogtitels

2021: here we come!

We kijken terug op een jaar met veel veranderingen, van verhuizingen tot aan dagen waarbij thuiswerken het nieuwe normaal is. Ook intern hebben er bij#teambanana veel verschuivingen plaatsgevonden. We kijken terug op mooie samenwerkingen en we hebben zelfs al een aantal hele toffe nieuwe samenwerkingen op de plank liggen voor 2021 (soon more!). We willen verder al onze klanten bedanken voor hun vertrouwen.

2021 gaat voor Red Banana een jaar worden waar we met z’n allen volle gas vooruit gaan (hopelijk zonder corona). Met daarbij twee ‘corona-baby’s’ op de planning belooft het een mooi jaar te worden.

#letsgobananas