Foto & video Social media

6x social media video trends in 2020

Maak jij al gebruik van video op social media? In 2020 wordt dit belangrijker dan ooit!

social media video trends 2020

Video’s op social media. Je ziet het steeds meer en ook het komende jaar wordt het gebruik van video steeds belangrijker. Het maakt niet uit op welk niveau je video’s maakt, want de trend is niet eerder zo laagdrempelig geweest. Iedereen kan met video aan de slag op social media.

Dit zijn de 6 grootste video trends op social media in 2020:

1. Mobile first

Dat weten we inmiddels wel, zul je vast denken. Toch is het bij gebruik van video op social media heel belangrijk om je bewust te zijn van het feit hoe jouw doelgroep deze video’s bekijkt. Het grootste gedeelte hiervan doet dit op zijn of haar smartphone, dit loopt zelfs op tot 80%.

Simpel: op ‘kleine’ verticale schermen dus. De trend voor dit jaar is dan ook dat we steeds meer video content afgestemd op verticale schermen te zien krijgen. Vierkante video’s zullen de boventoon gaan voeren, omdat dit de gebruikerservaring op mobiel ten goede komt.

Facebook update nieuwe advertentiemogelijkheden

2. TikTok!

Het kan bijna niet anders dan dat je TikTok kent. Dit platform is hard op weg om groter te worden dan Instagram, en dan met name onder de jongere doelgroep: tieners dus. TikTok is een short-video-platform. Hier kun je korte video’s met muziek, challenges en pranks delen. Vooral de challenges zijn ontzettend populair.

In 2020 is het echt tijd voor merken om te gaan experimenteren met branded content op TikTok. Adverteren kan nu alleen nog maar via hashtags (#), maar dit jaar komen er meer advertentiemogelijkheden bij. Heb je een product of een dienst voor een jonge doelgroep? Dan moet je in 2020 op TikTok aanwezig zijn.

Ken je TikTok nog niet? Check dan hier een van de duizenden compilaties. Snap jij het geheim?

3. Live streaming

Wist je dat video het meest geliefde type online content is? Maar liefst 80% van de internetgebruikers geeft aan liever een video kijken dan een blog te lezen. Daarvan geeft ook nog eens 82% de voorkeur aan live video. Zakelijk gezien komen hier steeds meer aantrekkelijke mogelijkheden bij, zeker omdat LinkedIn ook eindelijk live video mogelijk maakt. Dé kans voor bedrijven om events te live-streamen of seminars te hosten.

Live video is transparant en een stuk persoonlijker. In 2020 zal de focus dus veel meer komen te liggen op live. Of dit nu seminars, trainingen of evenementen zijn. Of simpelweg een ‘vragenuurtje’ op Instagram Stories.

Red Banana fotografie werkwijze

4. Korte video’s

Waarom het gebruik van video op social media nog niet eerder zo laagdrempelig is geweest? Omdat de trend voor 2020 steeds kortere video’s laat zien! Denk aan TikTok content, of video voor Snapchat en Instagram Stories. Langer is lang niet altijd beter. Want je kunt ook in 10 seconden je verhaal vertellen. Of misschien zelf minder dan dat.

De kunst? Het verhaal vertellen én de boodschap en het merk overbrengen, in enkele seconden.

5. Branding

Wij zijn er zelf een grote voorstander van: branding. Zichtbaar zijn! Dat doe je niet alleen door een ‘mooie’ profielfoto te gebruiken op je social media platformen. Ook binnen video (op social media) is branding steeds belangrijker aan het worden. Herkenning zorgt ervoor dat die toffe video ook uiteindelijk iets oplevert.

Dat kan al heel simpel, met gebruik van je logo en kleuren uit het huisstijlhandboek. Ook kun je video animaties (laten) ontwikkelen. Deze geven je video extra kracht mee. Zo zorg je ervoor dat wanneer jouw video ergens anders op een tijdlijn terecht komt (door een share) er altijd duidelijk is wie de afzender van de video is.

6. Een-op-een video communicatie

Video zal in 2020 steeds persoonlijker worden. Zelfs zo persoonlijk, dat een-op-een video’s een grote rol gaan spelen. Het gaat hier om zakelijke video’s die voor één persoon gemaakt worden. Bijvoorbeeld van een dokter naar een patiënt. Of met een meer commerciële insteek: van verkoper naar klant.

Ook zien wij hier binnen webcare veel potentie. Heb je vragen over een product of dienst en heb je ondersteuning nodig? Je stelt je vraag en een webcare medewerker helpt je door een persoonlijke (instructie) video op te nemen. Een unboxing video of review is hier eigenlijk de voorganger van. Super simpel, maar ook super effectief!

Video op social media in 2020

Dit zijn ze, de 6 trends voor video op social media, volgens de socialmediamanagers van Red Banana! Heb je hulp nodig met video op jouw social media kanalen? Neem eens contact met ons op voor een bakkie en de mogelijkheden.