Content marketing

Webshop beginnen? Check deze 4 tips

Dus je wilt een webshop beginnen. Maar waar moet je allemaal aan denken? In dit blog geven we je 4 tips!

Webshop beginnen? Deze tips helpen

Bij een webshop beginnen komt een hoop kijken. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. De webshop moet mobiel- en gebruiksvriendelijk zijn, goed gevonden worden in zoekmachines als Google én natuurlijk zorgen voor conversies.

Gelukkig zijn er online marketing bureaus die al jaren (15+) ervaring hebben met het maken, onderhouden en optimaliseren van webshops. Meet Red Banana! We helpen je graag met onderstaande 4 tips voor het beginnen van een webshop.

Doe vooronderzoek!

Je kunt natuurlijk niet zomaar een webshop beginnen zonder na te denken over een aantal essentiële factoren.

  • Breng de wensen van jouw klanten in kaart

Je maakt jouw webshop tenslotte voor jouw klanten, dus het is ontzettend belangrijk om te weten wat de behoefte van jouw klanten is en wat ze willen kopen. Ook is het belangrijk om te weten hoe zij aangesproken willen worden en wat voor informatie ze willen vinden op jouw webshop.

  • Doe een zoekwoordenonderzoek

Het is ook belangrijk om te weten op welke zoekwoorden jouw (potentiële) klanten zoeken en op welke zoekwoorden jouw webshop dus gevonden moet worden. Dat achterhaal je door een zoekwoordenonderzoek.

  • Doe een concurrentenanalyse

Wat doet je concurrentie? Doen ze iets heel handig of juist helemaal niet? Een beetje spieken kan nooit kwaad!

  • Bepaal de gewenste customer journey

Hoe wil je dat jouw klanten bij jouw webshop terecht komen en door het aankoopproces heen gaan? Dat leg je vast in de customer journey.

Zorg voor een goed design

‘Even een webshop in elkaar zetten’ said no one ever. Op basis van jouw vooronderzoek ga je een design maken voor de webshop. Welke knoppen komen waar en welke kleuren ga je gebruiken? Welke teksten komen waar en hoe groot wordt de tekst? Welke opbouw ga je gebruiken voor de verschillende pagina’s? Allemaal punten waar je goed over na moet denken bij het ontwikkelen van jouw webshop.

Een content marketing strategie is een must

Met een beetje bloggen, wat social media posts plaatsen en af en toe een advertentie op social media aanzetten kom je er niet. Om online succes te behalen met jouw webshop wil je een goede online marketing strategie hebben uitgedacht. Hierin bepaal je onder andere welke social media kanalen interessant zijn voor jouw webshop, wat je wanneer gaat posten op die kanalen maar ook welke blogs en SEO teksten waar en wanneer geplaatst gaan worden.

Vergeet conversieoptimalisatie niet

Je wilt natuurlijk dat de bezoekers van jouw webshop uiteindelijk een conversie gaan maken. Daarvoor is het belangrijk dat je ook na het online zetten van de webshop alles blijft analyseren, A/B testen uitvoert en op basis daarvan optimaliseert waar nodig. Misschien moet die ene CTA (call to action) wel rechtsboven in plaats van in het midden of moet er een afbeelding hoger of lager op de pagina.

Webshop beginnen tip: optimaliseer

Jouw webshop een online succes!

Deze tips geven jouw webshop weer dat extra zetje in de richting van online succes. Maar wil je dit eigenlijk allemaal niet zelf hoeven te bedenken en kan je wel wat hulp gebruiken? Onze bananas helpen jou graag bij het oprichten, designen, maken, promoten én onderhouden van jouw webshop.

Bekijk hier het team wat jou kan helpen en neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Ik wil het inderdaad niet zelf doen.

Maak een webshop voor mij!

Neem contact met ons op