SEO migratie

Red Banana helpt jou bij de SEO migratie van Magento naar Lightspeed.

Red Banana helpt bij het migreren van jouw SEO gegevens

Alternatief Magento

Met het wegvallen van de ondersteuning voor Magento 1.9 webshops komen veel ondernemers er achter dat je niet gemakkelijk van Magento 1 naar Magento 2 kunt overstappen.

Gelukkig biedt Lightspeed een betaalbaar alternatief voor Magento 2 en kan Red Banana jouw webwinkel in zijn geheel overzetten naar dit razendsnelle, SEO vriendelijke webwinkelsysteem.

Lightspeed is een goed alternatief voor Magento

Noodzaak voor een Magento SEO traject?

Ga je onzorgvuldig te werk dan verlies je bestanden, instellingen en pagina’s waar je lang voor hebt gewerkt. Gevolg hiervan is dat de nieuwe webwinkel niet meer zo goed zal presteren als de oude versie en dat is juist wat we willen voorkomen.

SEO migratie

Een Magento SEO migratie is het waarborgen van het organische verkeer na het verhuizen van de webshop naar een andere omgeving.

Bij het migreren van Magento naar Lightspeed is het zaak te zorgen dat de nieuwe Lightspeed webshop zoveel mogelijk hetzelfde opgebouwd is als de bestaande Magento webshop. Daarbij is het belangrijk dat alle pagina’s even goed vindbaar zijn voor zoekmachines.

Hoe ziet een migratie traject naar Lightspeed eruit?

Hulp of ondersteuning nodig bij de migratie? En beschik je zelf niet over de benodigde know-how? Wij helpen je graag verder. Red Banana zorgt dat de complexe migratie van Magento 1 naar Lightspeed soepel verloopt.

1. Nul-meting van huidige posities, verkeer en autoriteit
2. Inventarisatie van actuele posities
3. Rank tracking van alle rankende zoektermen in de zoekmachines
4. URL vs. zoekterm analyse met posities, sessies en autoriteit
5. Redirectlijst van oude, huidige en gewenste URL’s (hierin geven we advies)
6. Klaarzetten nieuwe versie webshop in onze testomgeving
7. Real-time monitoring van de migratie
8. Controle-meting (maand na de migratie)
9. URL vs. zoekterm updaten met nieuwe posities, sessies en autoriteit
10. Google Analytics data analyseren
11. Ruimte voor advies / bijsturen na de controle-meting

Daarnaast bieden we ook ondersteuning bij een technische migratie en bij een custom Lightspeed design.

Hieronder leggen we de belangrijkste stappen één voor één uit.

Stap 1 Nul-meting: Inventarisatie huidige situatie

Het is ontzettend belangrijk om inzicht te hebben in welke zoektermen  voor het verkeer naar jouw webwinkel zorgen. We voeren een nulmeting uit waarbij we exact meten welke zoektermen waar te vinden zijn in de zoekresultaten en welke pagina’s hier getoond worden. Daarna achterhalen we hoeveel sessies (klikken uit de zoekmachine(s)) en autoriteit (inkomende links uit andere websites) deze pagina’s genieten.

Stap 2 Redirectlijst voor doorverwijzing naar nieuwe urls

Door de jaren heen voer je diverse wijzigingen door aan je webwinkel en het productaanbod. Bij een winkel met een ruim aanbod producten en pagina’s zijn er vele oude urls die niet langer gebruikt worden en waar je als webmaster niet altijd goed zicht in hebt. Wij brengen in kaart welke urls in het verleden gebruikt zijn en nu in gebruik worden en bepalen daarna in overleg de urlslug van de pagina’s in de nieuwe webwinkel. Verandert een url dan zorgen we er aan de hand van de redirectlijst voor dat deze goed doorverwezen wordt met een 301-redirect. Hiermee wordt de autoriteit van de oude en huidige urls doorgezet naar de nieuwe url.

Stap 3 Testen van nieuwe webshop in de testomgeving

De nieuwe webshop wordt door onze developers klaargezet in een afgeschermde, veilige testomgeving. Dit is het moment om de website uitvoerig te testen op fouten en na te gaan of alle belangrijke content goed is overgezet. Bij het testen op fouten gaan we na of er geen onnodige redirects (status 301, 302,…) zijn die verholpen kunnen worden. Ook stellen we zeker dat er geen pagina’s zijn die niet meer bestaan (status 404, 410, etc.) of niet meer inladen vanuit de server (status 500).

Stap 4 Real-time monitoring van de migratie

Na uitgebreide testen zijn alle schoonheidsfoutjes en SEO belemmeringen verholpen. Tijd om de migratie van Magento 1 naar Lightspeed te starten. We migreren de oude Magento webshop real-time met 301 redirects naar de nieuwe Lightspeed omgeving. Tijdens de migratie monitoren we de bezoekersstatistieken in Google Analytics, crawlen we op mogelijke fouten bij de publicatie van de webshop en zorgen we voor ondersteuning bij eventuele problemen.

Stap 5 Controle-meting van resultaten na de migratie

Vier weken na de migratie van Magento naar Lightspeed voeren we een controle-meting uit. Daarbij analyseren we onder andere de vindbaarheid van jouw webshop in de zoekmachines. Hierbij inventariseren we het aantal rankende zoektermen, de posities die zij in de zoekresultaten innemen, het aantal ontvangen sessies en de autoriteit van de pagina’s. Deze data vergelijken wij met de data uit de nulmeting die voor de migratie is uitgevoerd. Op basis van deze data kunnen we inzichtelijk brengen hoe de migratie is verlopen.

Tijd voor jouw SEO migratie?

Heb je hulp nodig bij jouw migratie van Magento 1 naar Lightspeed? Het SEO en development team van Red Banana staat klaar om je te helpen. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ook bieden wij technische migratie ondersteuning en ontwikkelen wij graag een custom Lightspeed design voor je.