Design Development

Icekart

Voor Icekart hebben we een unieke website gecreëerd waarin de totaalbeleving van het ijskarten in het design naar voren komt. Nieuwsgierig hoe ons design- en development team dat heeft aangepakt? Je leest het in deze case!

website design op desktop en mobiel
Het project

Een sfeervol design met sterke conversiegerichte elementen

De enige echte permanente ijskartbaan van Europa vind je bij Icekart in het Brabantse Rucphen, recht onder de rook van Breda. Hier ga je op het 300 meter lange ijs circuit niet alleen de strijd aan met elkaar, maar ook met jezelf. Het is de taak om op dit circuit als eerste over de finishlijn te komen. De weg naar succes zit hem in de techniek. Met de juiste techniek kun je jezelf al driftend naar voren manoeuvreren en ben je in staat om concurrenten voorbij te schieten. Onze bananas hebben de website van Icekart voorzien van een nieuw design, waarin het belang van techniek en de beleving van het ijskarten continu voelbaar is.

Door het ‘bevries effect’ in de header en op sommige cards (check het maar door eroverheen te hoveren met je muis), hebben we een uniek effect gemaakt wat heel goed bij het ijskarten past. Bovendien vind je al bovenaan de homepagina verschillende ingangen voor alle doelgroepen, waardoor bezoekers in no-time naar de juiste arrangementen kunnen driften.

Laptop Homepage Icekart
Mobile Homepage Icekart
Custom design

Een volledig custom website en data migratie

In het nieuwe design hebben wij meer aandacht geschonken aan de User Experience van de gebruiker. Door opvallende ingangen bovenaan de homepage hebben we ervoor gezorgd dat diverse doelgroepen direct worden aangesproken en goed kunnen navigeren naar de meest relevante pagina. Heeft een bezoeker gevonden waar hij voor kwam? Dan kan hij in een enkele muisklik tickets boeken voor dat arrangement. De ticket overzichtspagina is ook een custom element dat de website van Icekart zo uniek maakt.

Maar, hier houdt het niet op! De custom elementen in de website van Icekart zijn door onze bananas optimaal ingezet. Zo is er een arrangementen pagina met filter mogelijkheden en zijn er mooie animaties gemaakt voor in de hero van de website. En tijdens het overzetten van de website van het oude naar het nieuwe design hebben we gezorgd voor een mooie SEO migratie en redirects op de belangrijkste pagina’s. Alle data van de oude website is vlekkeloos gemigreerd naar de nieuwe omgeving. En daar zijn wij bananas trots op!

mobiel explore icekart
Ijskarten = Racen, driften, winnen!

Het resultaat

De wens van onze klant was een volledig custom website met bijzondere elementen die de beleving van het ijskarten naar voren laten komen. Als je het ons vraagt, is dit helemaal geslaagd. Met de stoere elementen gaan we de uitdaging aan met de gebruiker om zo snel mogelijk door de website heen te navigeren. Het design is niet alleen een lust voor het oog, maar heeft daarnaast ook een 100% focus op conversie. Bezoek je de website op een mobiel apparaat? Geen probleem! De website van Icekart is volledig responsive en mobile friendly ingericht. Dus ook op een mobiel drift je zo door de pagina’s heen.

Ook zo’n toffe website?

Wil jij ook een gebruiksvriendelijke website met custom elementen en ben je nieuwsgierig wat #teambanana voor jou kan betekenen? Neem gerust eens contact met ons op! We drinken graag samen een bakkie met je. Geheel vrijblijvend!