Aan de slag met social media? 7 manieren waarop wij kunnen helpen!

Je wilt graag serieus aan de slag met social media, maar je weet niet hoe je dit precies moet aanpakken? De socialmediamanagers van Red Banana helpen je graag!

social media management instagram

Je hebt al flink geïnvesteerd in content marketing, maar hoe zorg je ervoor dat jouw content gelezen wordt? Juist, met social media! Hiermee kun je jouw content gericht delen en onder de aandacht brengen bij de juiste doelgroep: jouw doelgroep.

Maar hoe pak je dat precies aan? De socialmediamanagers van Red Banana helpen je graag!

social media management

Waarom social media?

De social media cijfers in Nederland zijn al jaren indrukwekkend.

Uit onderzoek van Newcom blijkt dat WhatsApp in 2019 (opnieuw) het meest gebruikte platform is met 11,9 miljoen gebruikers. Hiervan gebruiken er 9,1 miljoen mensen het platform dagelijks. Facebook volgt op de voet met 10,1 miljoen gebruikers in totaal en 6,8 miljoen dagelijkse gebruikers. Ook Instagram blijft flink groeien! In 2019 gebruiken 4,9 miljoen mensen Instagram waarvan 2,7 miljoen dagelijks. 

De cijfers liegen er niet om. Met de inzet van social media heb je de mogelijkheid om het gedrag en de keuzes van je (potentiële) klanten te beïnvloeden. Dat is een kans die je eigenlijk niet mag laten liggen.

Wil je jouw doelgroep bereiken? Dan ontkom je niet aan het gebruik van social media!

Social media paginabeheer

Wij nemen jouw socialmediamanagement volledig uit handen

Weet je niet waar je moet beginnen of heb je te weinig ‘social’ tijd? Het opbouwen van waardevolle social media platformen neemt nu eenmaal de nodige tijd in beslag.

Geen nood!

Bij Red Banana zijn we continu bezig voor de tofste bedrijven en merken op social media. Je kunt wel stellen dat social media deel uitmaakt van ons DNA. Simpel. Wij nemen jouw social media volledig uit handen! Dat is weer een zorg minder.

Onze socialmediamanagers kunnen je helpen bij het:

1. Bepalen van jouw socialmediastrategie

Samen bepalen we jouw doelstellingen, de soorten content, de gedachten achter deze content en zeker niet onbelangrijk: wanneer we deze plaatsen. De complete strategie dus! Dit vormt de basis van jouw presentatie op social media. Belangrijk? Een must!

Het is belangrijk om jouw socialmediastrategie op voorhand te bepalen om zo de best mogelijke resultaten te kunnen behalen. In deze strategie nemen we onder andere jouw doelstellingen mee, maar ook platformkeuze, de soorten content en bijvoorbeeld een fotografie en video stijlbepaling. 

Dit vormt de basis van jouw presentatie op social media.

Belangrijk? Een must!

Stijlontwikkeling

Het Hooihuis Instagram strategie

Samen met het Hooihuis hebben we een compleet nieuwe Instagram strategie ontwikkeld. De basis is natuurlijk de stijlvolle fotografie van de prachtige producten en gerechten. Opvallende elementen zoals de Story highlights en de kartelrand om de foto’s in de Instagram feed komen continu terug.

Hooihuis Instagram strategie profiel
Hooihuis Instagram strategie feed

2. Kiezen van de juiste social media platformen

Hoe kies je de juiste platformen om op aanwezig te zijn? Afhankelijk van de beschikbare en/of gekozen content selecteren we één of meerdere social media platformen, natuurlijk ieder met een eigen strategie. 

We houden hierbij rekening met jouw doelgroep en waar deze aanwezig is. Ook kijken we naar het type content dat we gaan ontwikkelen. Wil je bijvoorbeeld vooral gaan werken met (bewegend) beeld? Dan kun je niet zonder Instagram. Wil content vanaf jouw website of blog delen? Dan kiezen we voor Facebook.

Natuurlijk sluiten we ook Twitter, LinkedIn, SnapChat of een compleet nieuw social media platform niet uit. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten!

Social media strategie bepaling

3. Opstellen van jouw social media contentkalender

Een socialmediamanager kan niet zonder contentkalender! In deze kalender houden we bij welke content we plaatsen en wanneer. Plannen is zeker noodzakelijk! Het bereik van een social media post valt of staat met een goede timing. Wil je viraal gaan? Dan is het kiezen van het juiste tijdstip dus essentieel!

Ook kunnen we in de contentkalender verschillende inhaakmomenten kwijt. Zo mis je nooit een interessante feestdag of moment voor jouw organisatie. Goede social media content moet gezien worden en met het juiste haakje heb je meer kans dat je post viraal gaat!

Altijd up-to-date

ROOS24 social media planning

Voor het lifestyle platform ROOS24 werken we met een zeer gedetailleerde jaarplanning. Van vakanties tot Nationale Pindakaasdag. We hebben ze er allemaal in overleg met de opdrachtgever in verwerkt!

Niet alleen kan iedereen zo in één oogopslag zien wat er wanneer geplaatst moet worden, het geeft ook de ruimte om vooruit te plannen. Ook kunnen eventuele ‘spoedjes’ zo makkelijk tussendoor.

ROOS24 social media planning Koningsdag
ROOS24 social media planning Nostalgische Kermis
ROOS24 social media planning haartrends 2019
ROOS24 social media planning carnaval event

4. Managen van jouw social media platformen

Plannen, publiceren en monitoren. Het managen van jouw social media platformen vergt de nodige inspanning!

Voor het plannen van je posts gebruiken we de contentkalender. Dit biedt ons ook gelijk de nodige handvatten voor het publiceren van de posts. We denken dan namelijk gelijk na over de content en vorm van de social media posts.

Onder socialmediamanagement valt ook de creatie van content. Wij gaan aan de slag met pakkende content in de vorm van teksten, fotografie en zelfs video. Passend bij de social media strategie ontwikkelen we content die er uit springt.

Content Marketing fotografie video

5. Starten met social media advertising

Met social advertising maken we écht het verschil door jouw content onder de aandacht te brengen. Dit werkt precies hetzelfde als met offline advertenties. Je zorgt er immers ook voor dat offline content zichtbaar is, bijvoorbeeld door abri’s of in de bijlage van een krant.

Het voordeel van social advertising ten opzichte van offline advertising is dat we een hele specifieke doelgroep kunnen bereiken. Bovendien kunnen we precies meten wie je advertentie heeft gezien en wat het effect is.

Social media adverteren

6. Uitvoeren van community management en webcare

Als jouw social media community managers bewaken wij het overzicht en gaan we de interactie aan. Want jouw doelgroep is overal online. Onderdeel van een succesvolle strategie is de interactie met je doelgroep. Wij reageren klantvriendelijk en zijn altijd positief. Zo maken we de ervaring van jouw doelgroep met jouw merk, product of dienst op social media nog prettiger.

Interactie is daarnaast een belangrijk onderdeel van de beleving. Stellen we een vraag in één van jouw social media posts? Dan mag je er op z’n minst vanuit gaan dat we de interactie aan gaan met de mensen die er op reageren. Dit komt uiteindelijk ook het bereik weer ten goede. Zo zorgen we dus ook voor een stukje community management.

#BeatYesterday

Garmin Nederland

Voor Garmin Nederland werken we dagelijks aan het verbeteren van de klantbeleving op social media. Via Twitter, Instagram en Facebook beantwoorden we de meest uiteenlopende vragen van klanten.

Inmiddels hebben we zoveel kennis opgedaan over Garmin producten dat we echte #garminnerds zijn geworden!

Garmin webcare
Garmin webcare
Garmin webcare

7. Monitoren en rapporteren

Natuurlijk houden we ook in de gaten of jouw social media content naar wens scoort. We monitoren de resultaten en volgen op de voet wat wel maar ook zeker wat niet werkt. Aan de hand van deze analyse sturen we bij waar nodig, om zo tot een beter resultaat te komen. We houden de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media nauwlettend in de gaten en passen toe waar dit relevant is.

Jouw social media statistieken en resultaten verzamelen en rapporteren we maandelijks aan je in duidelijke taal. Zo krijg je zelf ook inzicht in hoe je op social media scoort en weet je altijd precies waar je aan toe bent!

social media monitoren trends

Waarom wij bij Red Banana zo goed zijn in social media?

  • Voor iedere social media post kun je rekenen op ijzersterke copy en hoogwaardige kwaliteit beeld.
  • Wij hebben onze eigen woordgrappen- en inhakerspecialist in huis.
  • Hier zijn we altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van social media.
  • Social advertising? Say no more! Ook hier hebben we een specialist voor in huis.
  • Wij hebben een team knappe koppen die iedere dag weer met veel plezier werken op social media voor de leukste bedrijven en merken!
Online marketing bureau Roosendaal

Hulp nodig bij jouw social media strategie?

Bij Red Banana helpen we je graag met jouw socialmediastrategie, content creatie, fotografie, socialmediamanagement, webcare en advertising. Samen tillen we jouw socialmediastrategie naar een hoger niveau. 

Ons team van content managers en social media marketeers bedenkt, schrijft, fotografeert, filmt, publiceert en rapporteert.

Wil je weten wat we voor jouw kunnen betekenen? Of heb je behoefte aan een flinke lading social media tips? Neem dan eens contact met ons op ?

Wil je ook scoren op social media?

Ja natuurlijk!

Neem dan contact op