Social media

5 tips voor het ontwikkelen van een goede social media strategie

Natuurlijk doe je al iets met social media, maar toch blijft het lastig. Wij helpen je op weg met 5 tips!

Social media strategie

Tip 1 – Wie is jouw doelgroep en waar ligt de behoefte?

Weet voor wie je het doet. Wie is je doelgroep? Zijn het mannen of vrouwen? In welke leeftijdscategorie zitten ze? Wat vinden ze interessant? Bepaal dit eerst! Doe onderzoek.

In de statistieken van Facebook en Instagram kun je snel en gemakkelijk zien wie jouw doelgroep is en wanneer zij actief zijn. Pas jouw content aan op jouw doelgroep!

Doelgroep onderzoek

Tip 2 – Je kunt niet meer zonder fotografie en video

Ja, echt! We willen simpel weg steeds meer (bewegend) beeld zien. Fotografie en video zijn daarom echt een must voor jouw social media aanpak. Naast dat het een duidelijk beeld 😉 van jouw product, dienst of merk geeft, dwing je ook herkenbaarheid af.

Zorg voor hoge kwaliteit beeldmateriaal en maak dit persoonlijk. Maak bijvoorbeeld gebruik van één bewerking voor al je foto’s op Instagram. Of voeg een herkenbaar element toe in iedere foto of video. Wat wil je uitstralen? Denk daar goed over na.

Fotografie en video

Tip 3 – Plannen, plannen, plannen!

Het is fijn om te weten waar je aan toe bent! Maak daarom gebruik van een planning bij het maken van jouw social media content. Het is even een flinke klus om een aantal maanden vooruit te plannen, maar het geeft je wel de ruimte om content te maken die scoort.

Stel: je verkoopt pindakaas, dan moét je inhaken op Nationale Pindakaasdag (op 24 januari trouwens)!

Maak het overzichtelijk. Bepaal de content en plan dit per maand in. Zo weet je ook zeker dat je iedere maand voldoende content hebt om te plaatsen.

Social planning

Tip 4 – Zoek de interactie met je doelgroep op

Naast toffe content maken moet je ook zeker bezig zijn met je doelgroep. Ga daarom aan de slag met community management! Wees actief. Like, reageer en zoek engagement op. Creëer een band met je volgers.

Houd ook je privéberichten in de gaten en let op je reactiesnelheid. Hoe sneller je reageert, hoe beter.

Community management

Tip 5 – Adverteren, ja ook online!

Ook op social media zul je gebruik moeten maken van advertising. Organisch is het steeds lastiger om je doelgroep te bereiken. Je content wordt simpelweg niet aan al je volgers getoond. Door slim gebruik te maken van advertising met de juiste pakkende content, behaal je de best mogelijke resultaten.

Het voordeel van social advertising ten opzichte van offline advertising is dat je een hele specifieke doelgroep kunt bereiken: namelijk jouw doelgroep! Bovendien kun je precies meten wie je advertentie heeft gezien en wat het effect is geweest. Of je nu meer naamsbekendheid wilt genereren of de verkoop van je product wilt stimuleren. Je bereikt het via social advertising.

Ga aan de slag met jouw social media strategie!

Heb je na het lezen van bovenstaande tips vragen of wil je gewoon lekker aan de slag? Neem dan eens contact met ons op. Wij zijn iedere dag bezig voor- en met de mooiste merken op social media.

Wil je aan de slag met jouw social media strategie?

Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen