Succesvol adverteren op social media? laat dat maar aan ons over!

Social media adverteren is een belangrijk onderdeel van jouw social media strategie. Benieuwd hoe onze social media advertising specialisten jou kunnen helpen? Check hier alle info!

Ik heb hulp nodig met social media advertising

Social-media-adverteren-telefoon

Effectief op social media adverteren

Adverteren op social media is één van de meest efficiënte manieren van advertising. Niet gek dat wij hier als online marketing bureau alles over weten. Social media adverteren is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Adverteren kun je leren, maar er zijn een hoop factoren waar je rekening mee moet houden. Gelukkig weten onze social media advertising specialisten alles over adverteren op verschillende social media platformen. Zo kun je jouw social media advertising uitbesteden en (adver)teren op onze kennis!

 

Bepalen van jouw social media strategie

Jouw social media campagne valt of staat met een goede social media strategie. Dit is een plan met een visie en doelstellingen die passen bij jouw organisatie. Met het opstellen van de strategie wordt social media adverteren een stuk makkelijker en wij helpen je hier natuurlijk bij.

Bij het ontwikkelen van jouw social media strategie maken we samen een plan van aanpak en bepalen we onder andere welke platformen, doelgroep en doelstellingen passen bij jouw campagne. De ontwikkeling van jouw social media strategie is een onderdeel waarbij onze social media advertising specialisten en social media managers nauw samenwerken voor het beste resultaat. Het een kan immers niet zonder het ander.

Lees meer over onze social media diensten

Red Banana is jouw social media advertising specialist!

 • Wij hebben ervaring met verschillende platformen

 • Wij kennen de algoritmes van social media

 • Wij weten jouw gedetailleerde doelgroep te bereiken

 • Wij verzorgen niet alleen een plan, maar ook de complete uitvoering van social media advertising campagnes

 • Wij monitoren, analyseren en rapporteren alles tot achter de komma

 • Wij hebben ook alle technische kennis in huis met betrekking tot pixels, tags en tracking

 • Wij zijn Meta Business-partner

 • Wij weten alles over conversiegericht adverteren

Ik wil mijn social media advertising uitbesteden

Social media advertising campagnes van A tot Z

Naast het bepalen van jouw social media strategie en het kiezen van de juiste platformen, voeren we de volledige social media campagne voor je uit. Dat betekent dat wij de campagnedoelstelling, advertentieset en natuurlijk de advertentieopmaak voor jou uit handen nemen.

Door te draaien aan de juiste knoppen in de instellingen van de social media campagne weten we jouw doelgroep te vinden. En met in het oog springende visuals met aansprekende copy weten we jouw doelgroep ook te raken. Wij verzorgen jouw social media advertising campagne van A tot Z!

Adverteren op social media met meetbare resultaten

Een social media campagne is nooit af. Monitoren is daarom erg belangrijk bij social media adverteren. Tijdens de looptijd van de campagne houden wij de resultaten nauwlettend bij. Zo kunnen we de advertenties altijd bijsturen waar nodig om het advertentiebudget maximaal te benutten.

Wens je de resultaten na afloop van de campagne mooi en overzichtelijk in te zien? Geen probleem! Wij rapporteren alle statistieken van jouw campagne, zodat jij precies weet waar je voor betaalt. Social media advertising is relatief gezien een van de goedkoopste, maar ook een van de best meetbare manieren van adverteren!

Social media adverteren? Zo doen wij dat!

01

Kick-off

 • Bepalen van jouw social media strategie

 • Technische set-up

 • We kijken naar jouw budget en doelen

 • We maken een compleet advertising plan op maat

02

Instellen van jouw social media campagnes

 • Kiezen van het juiste platform

 • Doelgroepcreatie op basis van interesses, online gedrag of eigen doelgroepen

 • Kiezen van de juiste plaatsing passend bij jouw advertentiemateriaal

 • Instellen van de juiste settings om het maximale uit jouw budget te halen

03

Opmaak van jouw advertenties

 • Bepalen welke materialen we nodig hebben

 • Creëren van visuals

 • Schrijven van pakkende social media teksten

 • Finetunen van advertentie tot in de details

04

Monitoren en rapporteren

 • Monitoren en bijsturen van de campagne

 • Tussentijdse resultaten verzamelen en delen

 • Doelgroep trechteren op basis van resultaten

 • Altijd een mooie eindrapportage

Welke campagnedoelstelling past bij jouw social media advertentie?

Naast eigen doelstellingen kun je bij verschillende platformen kiezen voor een zogeheten campagnedoelstelling. Zo kun je het platform sturen om zo veel mogelijk resultaten te behalen op basis van jouw doelstelling. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor meer verkeer naar je website, veel betrokkenheid bij een video of gewoon keiharde verkopen genereren door social media advertising. Afhankelijk van het platform en het campagnemateriaal zijn meerdere doelstellingen mogelijk. De platformkeuze en campagnedoelstelling worden vaak tegelijk bepaald, omdat de social media platformen zelf ook helpen om campagnes te optimaliseren voor jouw doelstelling.

Advertentieset opmaken: welke instellingen zijn belangrijk?

In de advertentieset verwerken we alle instellingen. Denk hierbij aan de looptijd, het budget en de doelgroepbepaling. Maar ook de plaatsing van de advertentie is van belang. Zo kun je bij Facebook bijvoorbeeld kiezen uit meer dan 15 verschillende plekken om jouw advertentie te plaatsen. Ook hier denken wij goed over na, zodat jouw advertentie er meteen uitspringt. De instellingen van jouw social media advertising campagne zijn dus volledig onze verantwoordelijkheid.

Social media advertentie opmaken voor maximale resultaten

What you see is what you get! De opmaak is voor de doelgroep het belangrijkste onderdeel van jouw campagne of advertenties. We kunnen bestaande berichten, zoals op Facebook, Instagram, Pinterest of LinkedIn voor je promoten, zodat jouw eigen gemaakte bericht een extra boost krijgt. We kunnen ook een custom advertentie maken, zodat jouw advertentie er nog meer uitspringt tussen de ‘gewone’ berichten.

Een advertentie kan wel of niet goed worden opgenomen in het algoritme van Facebook. Onder andere de verhoudingen tussen tekst en beeld zijn hierbij heel belangrijk. Uiteraard zorgen wij ervoor dat jouw posts worden getoond tegen het laagst mogelijke bod.

Neem contact op!

Adverteren op social media voor meer conversie

Social media adverteren is in de meeste gevallen hét online marketing middel om relatief goedkoop resultaten te behalen. Dat geldt niet alleen voor bereik, traffic en engagement, maar met de juiste strategie ook voor een hoger doel als verkopen (voor webshops) of het genereren van leads.

Jouw social media advertising uitbesteden?

Op zoek naar een social media bureau om jouw social media advertising uit te besteden? Wij helpen je graag. Onze social media advertising specialisten zorgen voor een betere zichtbaarheid, meer traffic en meer conversies op jouw website of webshop. Daarnaast hebben wij verschillende disciplines in huis om jou te helpen met al jouw online marketing activiteiten, waaronder Social mediaE-mailmarketingSEO en Bloggen.

Wat is social media marketing?

Social media marketing is een marketingtechniek waarbij social media wordt ingezet om doelen te behalen. Social media adverteren is hier een groot onderdeel van.

Hoe effectief is social media adverteren?

Social media adverteren is één van de meest effectieve manieren van adverteren, omdat je heel specifiek doelgroepen kunt targeten en resultaten kunt monitoren.

Wat is targeten?

Targeten of targeting is het selecteren van een doelgroep door deze te filteren op demografische gegevens, gedrag en interesses.

Hoeveel kost social media adverteren?

De kosten van adverteren op social media zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder jouw doel, grootte van de doelgroep en sterkte van de advertentie.

Wat is de beste manier om te adverteren?

De beste manier om te adverteren hangt af van verschillende factoren. Het is onder andere afhankelijk van jouw budget, doelgroep en doelstelling. Social media adverteren is dankzij de vele mogelijkheden en meetbaarheid meestal een van de beste keuzes.

Wat is het verschil tussen adverteren en promoten?

Als een bericht organisch goed werkt, kun je er voor kiezen om deze extra te boosten door deze naar een gerichte doelgroep te promoten met extra budget. Dit is een bericht promotie en is eigenlijk een vorm van adverteren. Onder adverteren wordt vaak een losse campagne verstaan, waarbij je ook een losse advertentie opmaakt die niet organisch zichtbaar is.

Social media adverteren uitbesteden? Neem vrijblijvend contact op met Bohdy

0165 - 32 78 08

 • Hidden
contact opnemen