Social media bureau nodig? Let's Go Bananas!

Social media marketing: een belangrijk en breed onderdeel van jouw online marketing mix. En voor een professioneel social media bureau ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk hier wat wij voor jou kunnen betekenen.

Schakel ons social media bureau in

red banana - social media bureau

Jouw social media uitbesteden?

Social media is een belangrijk online marketingmiddel voor eigenlijk iedere onderneming. Je kunt een specifieke (nieuwe) doelgroep aanspreken, je bereik en naamsbekendheid vergroten, je merk promoten en betrokkenheid genereren. Vele KPI’s kunnen behaald worden door middel van het inzetten van social media, mits het op de juiste manier gebeurt. Social media is namelijk continu in ontwikkeling. Dus het gaat niet alleen om het juist inzetten van social media, maar ook om het onderhouden, evalueren en aanpassen daarvan. Gelukkig kun je ons als social media bureau inschakelen om al je zorgen uit handen te geven! Onze bananas hebben ervaring met verschillende social media kanalen, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, Twitter en Pinterest. Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken waar we jou mee kunnen helpen.

De juiste social media strategie en contentplanning

Natuurlijk kun je posts plaatsen zonder strategie, maar de kans dat je dan je doelen behaalt is aanzienlijk kleiner. Succes op social media begint bij de juiste social media strategie. We bepalen deze strategie op basis van jouw doelen. Dat kan zijn: een groter bereik, het aanspreken van een nieuwe doelgroep, grotere naamsbekendheid, meer traffic naar je website of webshop enzovoorts. Samen bepalen we de beste strategie voor jouw socials en maken we een contentplanning met onderwerpen die we aan gaan pakken.

social media bureau in roosendaal

Red Banana als social media bureau inschakelen? Dit zijn de voordelen:

 • Een social media strategie en contentplanning passend bij jouw doelen / KPI’s

 • Visuals en animaties passend bij jouw branding

 • Teksten passend bij jouw tone of voice

 • Wij hebben onze eigen woordgrappen- en inhaker specialist in huis

 • Community beheer indien gewenst (denk aan webcare, interactie aangaan met de doelgroep etc.)

 • Social media advertising met de juiste targeting

 • Wij denken graag met je mee over goede win- en kortingsacties!

 • Maandelijkse rapportages + aangepast advies indien nodig

 • Onze experts zijn constant op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen in social media land

 • Wij zijn Meta Business-partner

 • Direct contact met onze experts: wij houden het graag laagdrempelig en persoonlijk

Ik wil mijn social media uitbesteden

Social media community beheer

Social media stopt niet na het plaatsen van een post, sterker nog: hier beginnen de kansen! Een goede social media community beheer is essentieel voor online succes. Dit houdt in: webcare, engagement en interactie aangaan met de doelgroep. Dit kun je zelf doen, maar onze bananas nemen dit ook graag uit handen. Wij zorgen ervoor dat jouw doelgroep zich gehoord voelt en we gaan de verbinding aan. Dit doen we op de manier die het beste bij jouw strategie, jouw merk en het social media platform past.

social media bureau roosendaal

Red Banana is Meta Business-partner

Red Banana is partner van Meta. Dat betekent dat wij onder andere ondersteuning krijgen bij technische vraagstukken en toegang hebben tot unieke trainingen en inzichten. Daarnaast worden wij wekelijks gescreend en begeleid door een persoonlijke accountmanager binnen Meta. Kortom: wij zijn en blijven altijd direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Facebook, Instagram, WhatsApp en alle onderdelen van Meta.

Een greep uit onze projecten

Social media cases waar we trots op zijn!

Social media draait veel om beeld, dus niet gek dat jij ook wat beelden van ons wil zien! Neem een kijkje tussen de social media cases waar we trots op zijn.

Social media bureau inschakelen? Zo zetten wij jouw social media strategie op!

01

Kick-off

 • Samen brengen we je doelgroep in kaart

 • We bespreken je branding, huisstijl en tone of voice

 • We kijken naar je wensen en zetten ze om naar doelen

 • We bekijken de huidige social media situatie en geven advies

02

Samen jouw social media strategie bepalen

 • We zetten de huidige social media situatie om in een strategie

 • We geven advies in wat je nodig hebt om je doelen te behalen

 • We zetten een social media strategie op die past bij jouw doelen

 • We bepalen thema’s die bij jouw doelgroep passen

03

Het opzetten van jouw contentplanning

 • We zetten de strategie om in onderwerpen

 • We bepalen per seizoen passende thema’s

 • We maken een maandplanning met jouw content

 • We bepalen samen hoe de visuals eruit komen te zien

04

Tijd voor creatie!

 • We schrijven de copy

 • We maken de visuals en animaties

 • We plaatsen en promoten de posts

 • We zetten de juiste social media advertising campagnes aan

05

Beheren van de social media community

 • We houden de webcare bij

 • We gaan de interactie aan met de doelgroep

 • We zorgen voor engagement met jouw merk

 • We bedenken innovatieve manieren om met jouw doelgroep te connecten

06

Evalueren en eventueel bijsturen

 • We analyseren elke maand de resultaten

 • Je ontvangt een maandelijkse rapportage van ons

 • We geven advies op basis van de rapportages

 • We sturen bij indien nodig

Onze ervaring op verschillende social media kanalen

Onze bananas hebben al jarenlange ervaring op het gebied van social media. Voor vele klanten uit verschillende branches hebben we de social media uit handen genomen. Wij zijn expert op gebied van Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, Twitter en Pinterest en we volgen alle social media trends op de voet. Ook evalueren we onze ervaringen constant om vervolgens te optimaliseren, zodat we jouw aanwezigheid op social media kunnen verbeteren.

social media uitbesteden roosendaal

Social media management door Red Banana

Je gehele social media management uitbesteden? Dat is geen probleem voor onze bananas. Van planning tot rapportage en alles daarbinnen en daarbuiten: wij nemen het uit handen! Wij kijken vanuit een strategisch oogpunt naar jouw social media kanalen en zetten alles op alles om jouw doelen tot waarheid te maken. Hierbij maken we gebruik van speciale tools zodat we nog dieper in de statistieken kunnen kijken en eventueel kunnen bijsturen waar nodig.

Social media bureau in Roosendaal

Op zoek naar een social media bureau in omgeving Roosendaal? Bij Red Banana ben je aan het juiste adres! Onze creatieve bananas gaan voor topkwaliteit, passend bij de uitstraling van je merk. Woordgrappen? Daar leven we voor! Luxe en een chique uitstraling? Wij tillen je naar een hoger niveau! Professionaliteit? Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes klopt! Schakel je ons in, dan heb je veel meer dan alleen een social media bureau. Wij helpen je namelijk met al jouw online marketing activiteiten, waaronder Social media advertisingE-mailmarketingSEO en Bloggen.

Wat is social media marketing?

Social media marketing is het promoten van een product of dienst via social media kanalen. Wat zijn dan social media kanalen? Uhm, heb je even? Er zijn er namelijk een heleboel, maar een paar van de bekendste zijn Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, TikTok, Pinterest, Youtube, BeReal en WhatsApp. Met social media marketing maak je een bewust plan / strategie waarbij je doelen behaalt met als middel social media.

Hoe werkt social media?

Social media werkt met een algoritme. Algoritmes zorgen ervoor dat de inhoud van social media wordt geordend. Zo proberen de social media kanalen relevante posts te laten zien aan de gebruiker, zodat hij of zij langer op het platform blijft hangen.

Hoe kom ik hoger in het algoritme?

In het algoritme van social media speelt relevantie een belangrijke rol. Als je relevant bent voor de doelgroep en zij jouw content leuk vinden, dan kom je hoger in het algoritme. Dit wordt vaak gemeten door de betrokkenheid van de gebruikers met jouw post: blijven ze hangen? Lezen ze je tekst? Kijken ze jouw video af? Verder kun je ook gebruik maken van social media advertising, om zo hoger in het algoritme te komen.

Wat zijn de populairste social media?

Op dit moment zijn de populairste social media (in volgorde van populariteit) WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter en TikTok. Hierbij is het belangrijk om te vermelden dat bijvoorbeeld TikTok pas sinds 2020 in opkomst is, en dus wel het hardst groeiende platform is.

Wat is het doel van social media?

Social media kan vele verschillende doelen hebben. In veel gevallen gaat het toch om het vragen van aandacht voor iets. Voor bedrijven is dit meestal hun eigen merk of dienst. Hier kan een specifiek doel aan gekoppeld worden waar we een strategie voor kunnen maken, zoals bereik, betrokkenheid, traffic naar de website, naamsbekendheid etc. Uiteindelijk bepaal je zelf het doel!

Hoeveel kost social media uitbesteden?

Bij het uitbesteden van social media heb je te maken met verschillende kosten: je hebt het uurtarief van het social media bureau waarmee je samenwerkt en je hebt de advertentiekosten die je betaalt aan het social media platform zelf. De prijs van het uitbesteden van social media kan enorm verschillen. Eigenlijk is de vraag meer: wat wil je eraan uitgeven? Want hierin is eigenlijk bijna alles mogelijk. Let wel dat je je doelen ook moet aanpassen op je budget.

Wat zijn de voordelen van social media?

Social media heeft vele voordelen. Zo kun je een specifieke doelgroep op een gemakkelijke manier targetten. Social media is relatief goedkoop en heeft een veel groter en specifieker bereik dan bijvoorbeeld het lokale sufferdje. Social media is snel en kan daardoor snel aanslaan bij de doelgroep. Je kunt vervolgens ook goed de interactie aangaan met je doelgroep. Ook is het actief zijn op social media goed voor je vindbaarheid in zoekmachines.

Jouw social media marketing uitbesteden? Neem vrijblijvend contact op met Bohdy

0165 - 32 78 08

 • Hidden
contact opnemen