Responsive website: perfect op ieder scherm

Responsive website laten maken? Onze developers maken jouw website zo dat het design er altijd op zijn best uitziet: of je nu kijkt op je computerscherm, op je smartphone of op je tablet. Lees meer hierover en neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Ik wil een responsive website laten maken!

Red Banana - Responsive website header

Een mobielvriendelijke website

Tegenwoordig willen we overal websites kunnen bekijken. Of je nu op je desktop zit of onderweg snel op je telefoon kijkt. Daarom wil je dat je website er op ieder device op en top uitziet, dat er geen afbeeldingen of knoppen verspringen en dat de website snel laadt. Bezoekers moeten immers blijven hangen op jouw website en een geweldige ervaring hebben! Je website is je visitekaartje. Gelukkig hebben onze bananas al meer dan 15 jaar ervaring met het ontwikkelen en optimaliseren van websites, die geschikt zijn voor ieder device. Of je nu op je computer, smartphone of tablet zit: jouw design blijft jouw design, zoals die bedoeld is.

Ook een responsive website laten maken? Neem contact op en wij drinken graag samen met jou een bakje koffie om je wensen te bespreken!

Mobile first

Wist je dat 52% van de websites worden bezocht op de smartphone? Dit blijkt uit onderzoek van StatCounter. Daarom is het tegenwoordig extra belangrijk dat jouw website mobielvriendelijk is. Onze development bananas nemen daarom de mobiele weergave van jouw website als uitgangspunt: het design wordt zo gemaakt dat het er op mobiel op z’n best uitziet. Uiteraard wordt hierna het design aangepast naar een prachtige weergave voor desktop.

Red Banana - Responsive design

Een greep uit onze projecten

Responsive websites waar we trots op zijn!

Eerst zien dan geloven? Dat snappen we helemaal! Vooral met iets dat zo visueel is als een website. Neem een kijkje tussen deze responsive websites!

Een snelle, responsive website laten maken door Red Banana

Wij van Red Banana hebben al meer dan 15 jaar ervaring met het maken van websites. Vanuit onze kennis en ervaring maken wij jouw responsive website, die ook nog eens supersnel én gebruiksvriendelijk is. Wij creëren een perfecte basis voor jouw website of webshop.

Een responsive website laten maken door Red Banana? Dit zijn de voordelen:

  • Altijd een professionele, unieke en custom vormgegeven website

  • Een website die aansluit bij jouw wensen én die van jouw bezoekers

  • Gebruiksvriendelijke website met gemakkelijke navigatie

  • 100% responsive; een feestje voor elke gebruiker en elk scherm

  • Hoge focus op conversie in de vorm van leads of ingevulde contactformulieren

  • Een verhoogde zichtbaarheid én vindbaarheid dankzij het SEO-advies van onze ervaren online marketing experts

  • Direct contact met onze experts: wij houden het graag laagdrempelig en persoonlijk

Ik wil mijn website mobielvriendelijk maken

Red Banana - adaptive-design

Een responsive website design is jouw visitekaartje

Een responsive website design is belangrijk voor iedere website en dus ook iedere onderneming. In welke branche jouw onderneming zich ook bevindt, er zijn altijd mensen die je website op verschillende devices bekijken. Iedereen heeft zijn/haar eigen voorkeur voor device en het is ook sterk afhankelijk van de situatie waarin ze jouw website bezoeken. Om altijd goed zichtbaar te zijn en de beste indruk achter te laten, is het daarom van groot belang dat je website er altijd goed uitziet. Het is immers het visitekaartje van je onderneming! Wij nemen jouw website daarom uiterst serieus en gaan voor het allerbeste resultaat.

Mobile first: ook in de navigatie

De mobile first strategie implementeren wij in de hele website. Daar is de navigatie een belangrijk onderdeel van. Op een mobiele website wil je niet hetzelfde menu als op een desktop website. Dat is niet mobielvriendelijk. Een website die geschikt is voor mobiel beschikt over een uitklapmenu: de welbekende button met drie streepjes in het hoekje, waarmee je het hele menu uitklapt. Tevens is het goed om deze button sticky te maken, zodat hij bij het scrollen op dezelfde plek blijft staan. Zo kan de websitebezoeker altijd bij de navigatie van de website.

Klikbare elementen in een responsive webdesign

In een responsive webdesign besteden wij extra aandacht aan de klikbare elementen. Deze elementen moeten de juiste grootte hebben op het device waar de website op bekeken wordt. Op het ene device zal een knop groter zijn dan op een ander device. Verder zorgen we ervoor dat er niet teveel klikbare elementen op één pagina staan. Je wil het liefst enkele call to actions op een pagina hebben, zodat je eigenlijk zelf bepaalt waar de websitebezoeker terecht komt. In het responsive webdesign sturen we je websitebezoeker via verschillende knoppen naar de locatie waar je ze wil hebben.

Red Banana - mobile first design

Een mobielvriendelijke website met een snelle laadtijd

Bij een mobielvriendelijke website passen we niet alleen elementen aan, maar besteden we ook extra aandacht aan de laadtijd. Een snelle laadtijd is namelijk essentieel voor de user experience, en misschien nog wel meer voor mobiel dan voor desktop: mensen die op hun smartphone een website bezoeken doen dit vaak ‘even snel tussendoor’. Ze verwachten dan ook een snelle mobielvriendelijke website. Duurt de laadtijd langer dan 3 seconden? Dan kan dat al grote effecten hebben op je bezoek: die heeft dat geduld namelijk niet en gaat dan naar een eventuele concurrent. Daarom zorgen we ervoor dat jouw website razendsnel laadt!

Een mobielvriendelijke zakelijke WordPress website

Voor een mobielvriendelijke zakelijke WordPress website ben je bij onze bananas aan het juiste adres! Wij helpen je graag aan een responsive WordPress website, geschikt voor ieder device, die perfect is voor jouw zakelijke onderneming. Uiteraard helemaal passend bij jouw branding, huisstijl en tone of voice.

Een website geschikt voor mobiel, tablet en desktop

Wij van Red Banana maken jouw website wel mobile first, maar we stoppen daar niet. Allesbehalve! Want je wil dat jouw website ook goed zichtbaar is op tablet en desktop. Wij zorgen ervoor dat je website er niet alleen goed uitziet, maar echt op z’n best is!

Is mijn website mobielvriendelijk?

Wil je weten of jouw website geschikt is voor mobiel? Je kunt dit op verschillende manieren testen, het is maar net hoe diep je wil gaan.

Je kunt natuurlijk gewoon zelf kijken! Je pakt je smartphone, tablet en desktop en zoekt je website op. Hoe ziet het eruit? Wat valt je op? Is het gebruiksvriendelijk?

Je kunt het ook testen via Google. Je gooit je URL in de mobielvriendelijke test van Google en er rolt een korte analyse uit. Dit gaat dieper dan wanneer je zelf je website inspecteert op verschillende devices.

Wat nog veel dieper gaat, is het advies inschakelen van een marketingbureau (yours truly). Hierbij kijken we niet alleen naar de zaken die benoemd worden in de analyse van Google, maar we nemen ook jouw branding, strategie, doelgroep en tone of voice mee. Het complete plaatje dus!

Responsive website laten maken in Roosendaal

Ben jij op zoek naar een bureau waar je jouw responsive website kan laten maken in omgeving Roosendaal? Wij staan voor je klaar! En ook voor webshops ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons ben je verzekerd van een website van topkwaliteit. Onze websites zijn geschikt voor ieder device en op maat gemaakt, speciaal voor jouw onderneming. Een responsive website laten maken in omgeving Roosendaal is dus geen probleem! Wil je vervolgens verkeer naar je website? Red Banana is tevens een online marketing bureau!

Wat is een responsive website?

Wat is een responsive website eigenlijk? Een responsive website is een website met een design dat zich aanpast aan het scherm waarop hij geopend wordt. Dat wil zeggen dat de afbeeldingen en blokken zich aanpassen van desktop formaat, naar tablet formaat, naar mobiel formaat, zodat het design er altijd op z’n best uitziet.

Wat is een adaptive website?

Een adaptive website past zich aan aan ieder device en gaat nog verder dan dat: een adaptive design is namelijk ook gericht op optimale gebruikerservaring en kijkt dus ook naar de plaatsing van bepaalde buttons of headers: elementen worden vergroot, verkleind of verplaatst om de gebruikerservaring te verbeteren. Ook wordt er gelet op de snelheid van de website en zo nog meer aspecten die de user experience verbeteren.

Wat is mobile first?

Omdat tegenwoordig de meeste website worden bekeken op de smartphone, werken veel developers vanuit de mobile first strategie. Dit houdt in dat het webdesign eerst voor het mobiele scherm wordt gemaakt en pas daarna wordt aangepast aan een desktop scherm. Mobile first dus!

Hoe maak je een website responsive?

Hoe maak je een website responsive? Je moet ervoor zorgen dat je website aan een aantal voorwaarden voordoet. Uiteindelijk is het antwoord op deze vraag eigenlijk hartstikke simpel: je besteedt je website uit aan goed bureau met kennis en ervaring! Dan weet je absoluut zeker dat jouw website geschikt is voor ieder device.

Wat zijn de kosten om een website responsive te maken?

Alle websites die wij maken zijn responsive. De kosten om zo’n responsive website te maken variëren enorm. Dit is afhankelijk van o.a. jouw wensen en de hoeveelheid pagina’s. Voor een inschatting kun je altijd een offerte op maat opvragen.

Wat is het verschil tussen mobile first en adaptive design?

Een design dat mobile first is, is in de eerste plaats gemaakt voor een mobiel scherm. Een adaptive design is een aangepast design speciaal gemaakt voor verschillende schermen, om zo de gebruikerservaring te verbeteren.

Waarom is een responsive website belangrijk?

Waarom is een responsive website belangrijk? Een responsive design voor je website is belangrijk, omdat je websitebezoeker op verschillende apparaten jouw website bekijkt. Op ieder device moet jouw website er op en top uitzien. Wanneer je website er op desktop scherm prachtig uitziet, maar op de smartphone alle afbeeldingen, teksten en knoppen verspringen, blijft de bezoeker echt niet hangen op jouw website. En niet alleen het verspringen is een probleem: ook de laadtijd kan op een smartphone of tablet anders zijn dan op desktop. We leven in een snelle wereld, dus als de laadtijd lang duurt is je bezoeker ook weg. Dat wil je natuurlijk het liefste allemaal voorkomen! Want even eerlijk: je kunt daardoor een hoop geld mislopen.

Wil jij ook een snelle, gebruiksvriendelijke, responsive website laten maken? Neem vrijblijvend contact op met Bohdy

0165 - 32 78 08

  • Hidden
contact opnemen