Nieuws Webshops

Red Banana ontwikkelt de eerste Lightspeed one page webshop (one pager) ooit!

Geschreven door Mark de Hooge
One page webshop

Bij Red Banana hebben we de afgelopen periode niet bepaald stil gezeten! Naast het ontwikkelen voor websites en webshops voor klanten, hebben wij namelijk ons eerste eigen product ontwikkeld! Een lang gekoesterde wens die eindelijk in vervulling gaat! Om ervoor te zorgen dat iedereen voortaan gemakkelijk een webshop voor 1 product kan beginnen, hebben we de Red Banana One Pager ontwikkeld: een one product Lightspeed thema. Dat is uniek, want een one page webshop thema voor maar 1 product bestond nog niet. Benieuwd naar de voordelen? We vertellen je er alles over in dit blog!

Het eerste one page webshop thema ooit

De eerste ‘one page webshop’ ontstond door de vraag voor het bouwen van een webshop voor een reisboek. Na een uitgebreide zoektocht kwamen we erachter dat er helemaal nog geen webshop design bestond voor maar 1 product. Daarom zijn we zelf een one pager (one page website) voor 1 product gaan ontwikkelen. Het opzetten van een volledige webshop is namelijk enorm tijdrovend. Daarom is het veel efficiënter om 1 product in de spotlight te zetten op een one page webshop.

Dit resulteerde in de eerste one page webshop voor 1 product ooit: 25bucketlistreizen.nl. 25 Bucketlist Reizen is een inspirerende webshop vol coole dynamische elementen geworden. Eigenaresse Marloes de Hooge is er dan ook superblij mee:

In mijn boek Bucketlist Reizen neem ik je vanaf papier mee op reis om je te inspireren. En precies dat concept heeft Red Banana op volmaakte wijze weten te vertalen naar een webshop, waar je ook mee op reis wordt genomen. Het design sluit naadloos aan op het boek, met veel kleine maar bijzondere details. Daarnaast stond ik versteld van de resultaten van de webshop. Bij de lancering van de shop behaalde hij een conversieratio van maar liefst 16%. Zo’n hoog conversiepercentage heb ik nog nooit gezien!

Dat smaakte bij ons design en development team natuurlijk naar meer!

Van webshop tot Lightspeed shop thema

Na de succesvolle lancering van de webshop ‘25 Bucketlist Reizen’ zijn we gaan onderzoeken of er nog meer vraag is naar een one page webshop die 1 product uitlicht. Het idee bleek een gat in de markt!

Als officiële Lightspeed partner, hebben we hen benaderd met dit idee. Ook zij waren direct enthousiast! Daarom hebben we in samenwerking met Lightspeed de Red Banana One Pager ontwikkelt: een single page Lightspeed thema dat volledig is gefocust op 1 product. Het thema is helemaal naar jouw wensen te customizen. Bovendien bevat het net als 25 Bucketlist Reizen een hoop coole dynamische elementen en is er veel ruimte voor afbeeldingen, een YouTube video en reviews.

Uiteraard is het template vanuit het mobile first principe ontwikkeld en is het volledig responsive. Bovendien moeten bezoekers op een webshop waar slechts 1 product aangeboden wordt maar 1 ding doen: het product kopen! Daarom ligt de focus van de shop op conversie met veel call-to-action knoppen.

Met trots presenteren wij het eerste echte Red Banana ‘product’: de Red Banana One Pager!

Voordelen Red Banana One Pager

De voordelen van de Red Banana One Pager op een rij:

  • Volledig gefocust op 1 product
  • Puur gericht op conversie
  • Inspirerend design in plaats van een saaie standaard webshop
  • Veel dynamische elementen en coole effecten
  • Veel ruimte voor het uploaden van beeldmateriaal
  • Ruimte om USP’s duidelijk uit te lichten
  • Ultieme beleving
  • In te richten voor ieder product
  • Volledig te customizen
  • Snel op te zetten

Meer informatie?

Wij hopen natuurlijk dat jullie net zo enthousiast zijn over de Red Banana One Pager als wij! Uiteraard kun je de Red Banana One Pager ook proberen of installeren via Lightspeed. Heb je nog vragen over het thema of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op!