Content marketing

Waarom bloggen in 2019: conversie creëren met blogs!

Geschreven door Johan van Kalmthout
Waarom bloggen 2019 wordpress blog

Bloggen is leuk. Dat vinden wij bij Red Banana ook. Een blog kan over van alles gaan. Het kan een persoonlijk dagboek of een reisverslag zijn, maar het is ook heel effectieve manier om meer verkeer naar je website te krijgen.

Bloggen in 2019 is voor iedere ondernemer of bedrijf nog steeds essentieel. Een blog is namelijk de uitgelezen plek waar verhalen ontstaan die je continu kunt updaten en onder de aandacht kunt brengen van jouw doelgroep.

Benieuwd waarom bloggen in 2019 nog steeds hot is?

Bloggen zit in ons Red Banana-DNA en wij vertellen je er graag alles over!

Waarom bloggen 2019 blog beginnen

Wat is bloggen?

En blog is een verbastering van het woord weblog. Sinds de komst van het internet een bekend begrip. De eerste Nederlandse weblog dateert alweer uit 1997.

Inmiddels is bloggen niet meer weg te denken van het internet. Sterker nog, bijna elke website heeft een blogomgeving. Het is dé trekpleister van jouw website en de beste manier om je verhaal te vertellen.

Een blog is ontstaan als online dagboek. Dit wordt dagelijks geüpdate.

Dat is in 2019 niet veel anders. Jouw blog dient namelijk als nieuwsoverzicht met alle updates, nieuwtjes en fun facts over jouw organisatie, producten, diensten of de gehele branche. Eigenlijk kun je bloggen over wat je wilt, want het is jouw verhaal!

Een blog is dus eigenlijk een podium voor de verhalen die je kwijt wilt aan jouw doelgroep. Ook zoekmachines vinden jouw blogs erg waardevol. Daardoor is een bloggen in 2019 essentieel om meer verkeer te sturen naar jouw website.

Blogtitel creatief

Wat doet een blogger?

Een timmerman timmert en een blogger blogt. Simpel. Maar een moderne timmerman repareert en monteert ook deuren, vloeren en kozijnen. Een moderne timmerman maakt ook schetsen en bouwplannen én een moderne timmerman kan ook nog eens een aardig muurtje metselen.

Snap je waar we heen gaan?

Bloggen is een expertise en bestaat uit veel meer verantwoordelijkheden dan een tekst schrijven. De moderne blogger in 2019 timmert dan ook hard aan de weg!

Waarom bloggen 2019 google zoekresultaten

Voor het schrijven van teksten, zorgt een blogger dat hij op de hoogte is van de trends en ontwikkelingen rondom het onderwerp. Een blogger weet waarover hij of zij schrijft.

Een blogger zorgt ook dat de content relevant is voor de doelgroep en weet echt de aandacht te trekken met pakkende teksten. Dit doet een blogger op haar of zijn eigen manier. De kunst is om de juiste manier te vinden die jouw lezers grijpt, maar ook bij jou past.

Een blogger kan de vertaalslag maken van een HTML-concept naar een aantrekkelijk blog met de juiste ondersteunende content in de vorm van afbeeldingen, video’s en animaties.

Tot slot zorgt een blogger er ook voor dat de content die gemaakt wordt voor de doelgroep, ook goed zichtbaar is voor Google en andere zoekmachines. Zo wordt het verhaal uit het dagboek een ware conversie magneet.

If you want to continually grow your blog, you need to learn to blog on a consistent basis.

Een blog maken in 2019: hier moet je op letten

Ga je voor het eerst een blog schrijven?

Dan weet je wellicht niet goed waar te beginnen.

Een goed blog schrijven vergt namelijk enkele kennis en beheersing over technieken die ervoor zorgen dat de content werkt.

Geen inspiratie?

Zorg dat je dit moment voor bent.

Schrijf alle ideeën of trends meteen op als je tegenkomt. Zo heb je altijd iets te melden aan jouw doelgroep.

Heb je een onderwerp? Check dan even of het onderwerp wel echt interessant en relevant is. Ons Red Banana team weet precies wat er speelt en doet uitgebreid zoekwoordonderzoek voordat we aan de slag gaan.

Waarom bloggen 2019 zoekwoordenonderzoek google trends

Zoekwoordonderzoek zorgt er niet alleen voor dat we relevante onderwerpen in kaart kunnen brengen, maar ook hoe jouw potentiële klant zoekt naar deze onderwerpen in zoekmachines. Zo weet je zeker dat jouw content vindbaar is en kun je beginnen met het schrijven van jouw blog.

Schrijf je blog eerst uit op de manier die voor jou werkt. Microsoft Word en Apple Pages zijn voor veel mensen een vertrouwde omgeving. Het is ook een makkelijk middel om teksten aan te passen en te laten redigeren. Dit laatste is erg belangrijk. Je wilt namelijk niet dat de content die je deelt niet volledig is of vol fouten staat.

Als je tevreden bent, kun je het blog plaatsen in de backend van het CMS.

Wordpress backend cms

Het wat?!

Het content managementsysteem.

Wij zweren bij WordPress. Dit is voor zowel beginnende bloggers als gevorderde bloggers een uitermate geschikt systeem om in te werken.

Tip ?

Een van de meest gemaakte fouten, is zo veel mogelijk aandacht te willen trekken door een drukke lay-out. Je wilt namelijk ook dat het blog fijn leest. Rust in de uitstraling is daarbij de sleutel.

Een andere manier om een blog lekker leesbaar te maken, is door een goede afwisseling tussen korte alinea’s en andere soorten content. Gebruik naast afbeeldingen en video’s ook speelse content, zoals quotes die de lezer aanspreken.

Gebruik naast afbeeldingen en video’s ook speelse content, zoals quotes die de lezer aanspreken.

Zie je?

Het zorgt niet alleen voor afwisseling, maar ook voor herkenbaarheid.

Als het blog eindelijk online staat, wil je dit het liefst van de daken schreeuwen. Dat mag, maar zorg dat je niet te commercieel over komt. Een post via jouw sociale kanalen is vaak al genoeg om in ieder geval je fans aan te spreken.

Zorg tot slot dat je de resultaten van je blogs kunt monitoren. Cijfers die je kunt terugvinden in Google Analytics helpen je bij het verbeteren van jouw blogs.

Waarom bloggen 2019 monitoren google analytics

Een professionele WordPress blog

De bloggers van Red Banana spreken vloeiend WordPress.

Waarom?

WordPress werkt!

Je kunt in de backend van WordPress makkelijk een nieuw blog beginnen en oude blogs optimaliseren en herschrijven.

The sky is the limit bij WordPress. Aan alles is gedacht. Zo kun je bij WordPress duizenden plug-ins downloaden die helpen om jouw blog zo goed mogelijk te optimaliseren.

Op die manier worden onze blogs gevonden door potentiële lezers en zoekmachines als Google.

Waarom bloggen 2019 wordpress blog

Bloggen is waardevol

Bloggen is dus niet alleen heel erg leuk, maar ook onmisbaar voor jouw website.

Revelante content in blogs is voer voor Google. Dit maakt jouw website waardevol volgens de zoekmachine en daardoor geeft het jouw blogs een plaatsje tussen de zoekresultaten.

Daarnaast is bloggen in 2019 een makkelijke manier om informatie aan je website toe te voegen en terugkerend verkeer naar jouw website te genereren.

Doe je dit consistent?

Dan zal voor een klant de drempel om contact op te nemen met jouw bedrijf lager komen te liggen. Je creëert namelijk toegankelijkheid en persoonlijkheid met bloggen.

Terugkerende klanten en zelfs contact, leiden tot leads. Zo kan een simpel blog ineens een conversiemachine worden.

Red Banana heeft jouw professionele bloggers in huis!

Red Banana is hét content marketingbureau van Roosendaal en ver daarbuiten. Door onze centrale ligging maken wij veel klanten blij met onze blogs die opereren in de Nederlandse en Belgische markt.

Wij bloggen voor onder andere Garmin Nederland, Restaurant het Hooihuis, Verfwebwinkel en ROOS24. Wij observeren de markten en volgen trends en ontwikkelingen op de voet.

Red Banana content marketing bureau

Let’s go bananas together!

  • Beginnen met bloggen?
  • Je blogomgeving uitbreiden?
  • Een nog groter podium voor jezelf creëren?
  • Meetbaar meer verkeer naar jouw website?

Bloggen uitbesteden is voor veel bedrijven een uitkomst. Wij helpen je graag! Bel ons, neem direct contact op of loop gewoon eens binnen in ons kantoor in Roosendaal. Vinden we gezellig.

Blogger gezocht?

Op zoek naar een blogplan dat jouw website naar een nieuw level tilt?

Neem contact op