SEO Design Development

Wijnhuis

Als je denkt aan luxe wijncadeaus, dan denk je aan Wijnhuis. Wanneer je op zoek bent naar de mooiste cadeaus voor je partner, zakelijke relatie of werknemers dan ben je bij Wijnhuis aan het juiste adres. Om deze luxe wijncadeaus landelijke bekendheid te geven, is er een nieuwe webshop ontwikkeld en hebben onze Bananas SEO optimalisaties uitgevoerd voor maximale vindbaarheid. Lees hier alles over onze samenwerking!

RedBanana_Wijnhuis_devices-webshop-homepage-telefoon-laptop
Meer over dit project

Klasse, luxe en herkenbaarheid dankzij een nieuwe webshop

Wijnhuis biedt de meest luxueuze wijngeschenken op de markt aan. Of je nu op zoek bent naar een wijncadeau, een champagne cadeau of een wijn & kaas cadeau, bij Wijnhuis vind je wat je nodig hebt. Bij Wijnhuis heb je dan ook keuze uit meer dan 150 van de meest prestigieuze wijnen en champagnes voor iedere gelegenheid. Deze klasse en luxe hebben we doorvertaald in de nieuwe webshop. Kleuren, geuren en vooral de smaak van de wijnen moeten van het scherm af spatten.

Daarom is er gekozen voor een prachtige beige achtergrondkleur met zachte en stijlvolle bordeauxrode knoppen. De focus van de webshop ligt natuurlijk op wijn, maar ook zeker het geven van de cadeaus en gelegenheden. Hierdoor wordt er regelmatig afgewisseld tussen prachtige flessen wijn en lachende mensen die een wijn cadeau krijgen. Zo hebben we de luxueuze look & feel van Wijnhuis kunnen waarborgen en een warme invulling kunnen geven aan de webshop.

Vindbaar worden

Een wijncadeau voor iedereen in Nederland

Nu de basis staat in de vorm van een prachtige webshop is het belangrijk dat iedereen in Nederland kan genieten van de mooiste wijn cadeaus. Van team design en development werd het project hier overgedragen aan onze SEO marketeers. We zijn gestart met een zoekwoordonderzoek om te weten te komen via welke termen de doelgroep zoekt naar de beste wijnen. Dit doen we aan de hand van zogenoemde short tail en long tail keywords. Dit zijn specifieke zoektermen die de doelgroep gebruikt om op zoek te gaan naar het perfecte wijn cadeau.

Meegaan met een concurrerende markt

Proosten op de concurrentie

Binnen de markt waar Wijnhuis opereert, zijn er een aantal grote spelers. Hierdoor is het belangrijk dat Wijnhuis een sterke positie creƫert doormiddel van een goede SEO-strategie. Gelukkig is dit voor onze Bananas geen enkel probleem! Wanneer het bekend is op welke termen de doelgroep van Wijnhuis hun wijnen en wijncadeaus zoekt, spieken wij maar al te graag even mee met concurrerende webshops om te kijken waar kansen en bedreigingen liggen.

SEO optimalisaties

Categorieteksten die doel treffen

Het doel van Wijnhuis is om de beste wijncadeaus en wijn & kaas cadeaus aan te bieden door heel het land en om van het moment van geven een heuse beleving te maken. In samenspraak met Wijnhuis zijn we daarom aan de slag gegaan met verschillende SEO-optimalisaties voor diverse pagina’s.

Dankzij de prachtige fundering van de webshop worden ook de teksten perfect ondergedompeld in de look & feel van de webshop. Zo worden alle linkjes weergeven in dezelfde bordeauxrode kleur als de buttons en worden de koppen in dezelfde stijl als de menustructuur weergeven.

Landelijke dekking

Enorme groei dankzij SEO

Dankzij onze SEO-werkzaamheden zien we een enorme groei in het aantal zoekwoorden waarop Wijnhuis kan worden gevonden. Met een verbetering van ruim 780 zoekwoorden binnen 6 maanden kunnen we dit gerust een geslaagd project noemen. In een concurrerende markt met veel verschillende aanbieders zien we dat SEO essentieel is. We zijn dan ook enorm trots op de resultaten en de groei die we hebben kunnen realiseren om de beste wijncadeaus een landelijke spreiding te geven.

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wil jij ook een gave webshop laten maken of wil je weten wat wij kunnen betekenen als online marketing bureau? Wij staan je graag te woord! Neem vrijblijvend contact met ons op.