Content Marketing Social Media

eToro

Werken voor een internationaal bedrijf en ons volledig onderdompelen in de crypto, stocks en ETF’s: dat is wat wij voor eToro mogen doen! Dagelijks houden wij ons voor deze toffe klant bezig met sterk social media management, creatieve webcare en social advertising. Hiermee hebben wij eToro in Nederland online op de kaart weten te zetten. Sinds onze start in juli 2021 zijn we in anderhalf jaar gegroeid naar 10K trouwe fans op Facebook en bijna 18 duizend volgers op Twitter. We’re going bananas! Enthousiast geraakt? Lees dan snel verder over onze succesvolle samenwerking met eToro.

eToro in beeld
Meer over dit project

eToro x Red Banana

De kracht van sociaal investeren, dat is waar eToro voor staat. Als het gaat om sociaal handelen is eToro wereldwijd het grootste en vooraanstaande handels- en beleggingsplatform. Miljoenen mensen handelen in aandelen, ETF’s, crypto valuta’s of CFD’s via het platform. En met de introductie van Popular Investors en CopyTrading drukte eToro nogmaals een grote stempel op de wereld van investeren.

Samen met eToro zijn we bij Red Banana de koers gaan bepalen van het platform op de Nederlandse social kanalen. We hebben ons volledig gericht op het opstarten en onderhouden van de Nederlandse Facebook- en Twitterpagina van eToro. Met succes! Op dagelijkse basis houden we trends nauwlettend in de gaten en focussen we ons op het maken van creatieve en informatieve content.

Red Banana was een duidelijke keuze voor eToro toen we een online marketing bureau zochten voor het opzetten van onze sociale kanalen in Nederland. Met een mooi professioneel team, dat altijd klaar staat om het meeste eruit te halen, hebben ze een mooie presence opgebouwd voor eToro. Professioneel, target georiënteerd, innovatief, creatief, efficiënt, klantgericht en erg prettig om mee te werken.

Social media resultaten

+0miljoen Facebook impressions
+0miljoen Twitter impressions
+0duizend Totaal aantal engagements
De uitdaging

Copywriting to the moon!

De wereld van beleggingen, aandelen en crypto is snel – razendsnel! Met het team zitten we dan ook bovenop het (financiële) nieuws om informatieve en actuele content te delen met onze volgers. Schiet een koers omhoog? Tweeten die handel! Vinden er belangrijke evenementen plaats die effect kunnen hebben op de markten? Ook daar zijn we er als de bananen bij.

Dagelijks maken wij een mooie content mix met afwisselingen in educatieve, informatieve maar zeker ook leuke content. Creatieve carrousels, blogs of video’s, je ziet ze iedere dag weer voorbij komen in de eToro tijdlijn. Onze uitdaging is de doelgroep kennis te laten maken met eToro en hen op een interactieve manier ‘op te leiden’ tot ervaren investeerder.

En daar blijft het niet bij

Het spreken en aanspreken van de doelgroep

Naast het plaatsen van creatieve en educatieve content, houden wij ons ook bezig met het managen van de social media kanalen. Red Banana is dé webcare-afdeling van eToro in Nederland (en ja, dat is cool!). Alle tweets en Facebook berichten, zowel op de tijdlijn als via DM’s, worden door ons content team beantwoord. We helpen gebruikers op weg en geven meer informatie over de sociale features van eToro.

Zie jij weleens advertenties van eToro voorbij komen op de socials? Goed teken, ook ons werk! Want naast onze dagelijkse uitdagingen in het maken, plaatsen en managen van content, zijn wij tot slot verantwoordelijk voor de social media advertising van eToro. We ontwikkelen unieke en opvallende advertenties en schrijven pakkende copies. We monitoren, analyseren en optimaliseren de berichten continu en weten zo de de content perfect aan te laten sluiten op de doelgroep.

Optimale impact op social media

Met een hoge dosis aan kennis en enthousiasme brengen wij eToro naar een hoger niveau online. In anderhalf jaar tijd zijn we gegroeid naar ruim 10K fans op Facebook en 17K volgers op Twitter met een gemiddeld dagelijks bereik van 39.700 mensen! Nieuwsgierig en benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van social media? Of wil je sparren over jouw social media strategie? Laat het ons weten, we drinken graag een bakkie met je.

Note: dit is zeker een advies! 😉

Breng jouw social media strategie naar een hoog niveau met Red Banana.

Dat wil ik!

Neem contact op