Content Marketing Development Design SEO Bloggen Social Media

A&F Cosmetics

Ben je op zoek naar een webshop vol met multiculturele haar- en beautyproducten? Dan moet je bij A&F Cosmetics zijn! Van de lekkerste crèmes en olietjes, tot make-up producten en zelfs nephaar. Het is een feest om voor A&F Cosmetics te werken. Onze Bananas hebben niet alleen de webshop voorzien van een custom design. Met sterk social media management, social advertising en e-mailmarketing, hebben wij de webshop naar een nóg hoger niveau weten te tillen. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder over deze succesvolle samenwerking!

webdesign van webshop
Meer over dit project

Een custom design met een moderne uitstraling

Het ultieme doel van A&F Cosmetics is om voor iedereen toegankelijk te zijn. Voor ieder huid- of haartype worden dan ook producten aangeboden van de mooiste merken. Het unieke productaanbod moest ook in de webshop sterk naar voren komen. Daarom is ons gevraagd om de webshop te voorzien van een hippere en unieke uitstraling. Een look and feel die helemaal aansluit bij de branding die #teamcontent al op de socials had neergezet. Het team van Design en Development is vervolgens aan de slag gegaan om deze wens in vervulling te laten gaan. Door kenmerken van het logo over de pagina zichtbaar te maken en te werken met speelse blokken, is er een modernere uitstraling ontstaan die helemaal past bij de wens van de klant.

Design & Development

Kleurentool voor meer conversie

Belangrijke producten in de webshop van A&F Cosmetics zijn zonder twijfel de haarstukken van diverse merken. Deze haarstukken zijn in ontelbaar veel kleuren te verkrijgen. Om de conversie van deze producten te optimaliseren hebben onze developers een custom kleurentool ontwikkeld. Deze tool maakt het voor klanten mogelijk om direct online de gewenste kleur te selecteren. Zo hoeven zij de kleurcodes niet meer uit hun hoofd te kennen en zullen zij sneller vinden wat ze zoeken. Ben jij toe aan een nieuwe haarstijl? Neem dan eens een kijkje, en test de kleurentool uit!

desktop weergave van productpagina
mobiele weergave van productpagina
Contentcreatie en contentmarketing

De E-commerce formule voor optimaal succes

Voor A&F Cosmetics is ervoor gekozen om onze Red Banana E-commerce formule in te zetten. Deze formule is een digitaal businessmodel voor webshops met een lange termijn visie, en is speciaal door onze Bananas ontworpen met in het achterhoofd dat we met ieder budget van de klant het maximale resultaat willen halen. Voor A&F Cosmetics voeren we de volgende werkzaamheden uit:

1. Geautomatiseerde e-mailmarketing

Voor de invulling van E-mailmarketing maken wij gebruik van Reloadify, hét e-mail marketing automatisering platform voor webshops. Sinds 2022 zijn wij trotse partner van Reloadify, wat het voor ons mogelijk maakt om geautomatiseerde e-mailing zo optimaal mogelijk in te zetten voor onze klanten. Voor A&F Cosmetics betekent dit concreet dat we onder meer werken met automatische triggers. Zo ontvangen klanten een mail wanneer ze iets in hun winkelwagentje hebben laten liggen, of brengen we ze op de hoogte van interessante producten op basis van eerdere aankopen. Naast de automatische triggers versturen we maandelijks mooie nieuwsbrieven en houden we klanten op de hoogte van leuke acties. Weten hoe jij je e-mail marketing kan uitbesteden aan Red Banana? Ga naar onze pagina voor e-mail marketing uitbesteden.

2. Zoekmachineoptimalisaties en content creatie

Het maken van creatieve content zit in ons DNA, en dat laten we graag zien in de marketingstrategie van A&F Cosmetics. Zo schrijven we maandelijks blogs die niet alleen interessant zijn om te lezen, maar die er ook voor zorgen dat A&F Cosmetics beter gevonden wordt in Google en andere zoekmachines. We delen kennis, informatie en andere content en bouwen zo autoriteit op. Bovendien voorzien we de categorie- en merk pagina’s van A&F Cosmetics één voor één van sterke SEO-teksten. Samen gaan we voor positie nummer één in zoekmachines.

3. Social media advertising campagnes

Zeker ook een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van A&F Cosmetics is social media. Wekelijks voorzien we de feed op Instagram en Facebook van kwalitatief sterke posts en delen we de geschreven blogs voor meer verkeer naar de webshop. Daarnaast zijn er door ons mooie branding video’s gemaakt die het multiculturele concept van A&F Cosmetics direct uitstralen. Hierbij maken we gebruik van social media advertising en weten we de doelgroep van A&F Cosmetics heel gericht te bereiken. Onze Bananas prikkelen de doelgroep en maken hen nieuwsgierig. Neem eens een kijkje op de socials van A&F Cosmetics en laat je inspireren!

Samen voor meer succes

Het resultaat

De wens van onze klant was om online marketing zo optimaal mogelijk in te zetten met als doel een goed presterende webshop. Dit is als je het ons vraagt helemaal geslaagd. Het nieuwe design sluit helemaal aan bij de uitstraling van A&F Cosmetics, en heeft daarnaast ook een hoge focus op conversie. De marketingmiddelen die in onze e-commerce formule worden ingezet, presteren goed en leveren meer bezoek naar de webshop. Wat wil je als webshop nog meer?

merkenpagina in lightspeed

Nieuwsgierig?

Wil jij ook zo’n toffe gebruiksvriendelijke webshop of ben je benieuwd wat #teambanana voor jouw online marketing kan betekenen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op! We drinken graag samen een bakkie met je om de mogelijkheden te bespreken.