Content Marketing Development Design SEO Bloggen Social Media

Seafoodmarkt

Seafoodmarkt is gestart als viswagen op de markt en is uitgegroeid tot een zeer luxueuze ‘online marktwagen’. Bij Seafoodmarkt kun je terecht voor de meest bijzondere en luxe schaal- en schelpdieren en vissen. Al meer dan 25 jaar voelen zij zich als een vis in het water in deze branche. Maar hun ambities groeien met ze mee: daarom willen ze hun webshop Seafoodmarkt.com graag uitbouwen tot nr. 1 aanbieder van luxe vis, schaal- en schelpdieren. Bij Red Banana hebben wij onze scharen ineen geslagen en helpen wij Seafoodmarkt door onze volledige e-commerce formule te implementeren.

Design & Development

First things first: een prachtige webshop

Je kunt je online marketing nog zo goed insteken, maar als je webshop niet top is vis je echt achter het net. Het is van groot belang dat de webshop gebruiksvriendelijk is en past bij je branding. Daarom mochten we met Smooothie de webshop voor Seafoodmarkt maken. Deze webshop heeft een prachtige exclusieve look & feel gekregen.

Contentmarketing

SEO pagina’s: van garnaal tot king krab

De webshop staat live, dus is het gelijk tijd voor stevige SEO pagina’s. Je wilt vindbaar zijn in zoekmachines, dus het is van belang  dat je de juiste termen gebruikt en goed over je SEO nadenkt. Voor Seafoodmarkt zijn we gestart met een SEO adviesplan, waarna we vervolgens pagina’s zijn gaan optimaliseren. We zijn in de zee van keywords gedoken en zo hebben we pagina’s kunnen prioriteren op kansen en potentieel. En met resultaat: in no time hebben we topposities bereikt!

Laptop-blog-Seafoodmarkt
Seafoodmarkt social media feed
Content creatie

Vispiratie in blogs en social media

Voor Seafood creëren we ook content om de doelgroep te inspireren, ofwel: vispiratie content.😉 Om de vindbaarheid in zoekmachines verder te vergroten en autoriteit in de webshop op te bouwen, zijn we gestart met het bloggen over seafood. Deze blogs verspreiden we vervolgens weer via social media. En daarbij houden we de gehele social media, inclusief advertenties middels social advertising, ook bij. Seafoodmarkt is actief op Facebook, Instagram en Pinterest. Voor elk kanaal maken we verschillende posts op, passend bij het doel dat we willen bereiken. De look & feel is hetzelfde als de webshop: we besteden aandacht aan de luxueuze layout en chique feed. Want ook branding is een belangrijk onderdeel om conversies te verhogen!

Seafoodmarkt email blog kaviaar
Seafoodmarkt email feestdagen
E-mail marketing

De helft van de omzet uit nieuwsbrieven

Voor Seafoodmarkt is e-mail een heel belangrijk onderdeel. We hebben voor deze webshop automatische triggers aanstaan die mensen activeren om aankopen te doen. Zo wordt er bijvoorbeeld een automatische e-mail gestuurd nadat er iets in het winkelwagentje is blijven liggen. Of wanneer iemand iets lange tijd niks heeft gekocht. Ook sturen we nieuwsbrieven naar de klanten met daarin het geschreven blog, speciale acties en gewilde producten. Zo onderhouden we de klantrelaties, en met resultaat! In december kwam namelijk bijna de helft van de totale webshop omzet uit de nieuwsbrieven.

Benieuwd hoe jij je e-mail marketing kan uitbesteden aan Red Banana? Bekijk dan onze pagina over e-mail marketing uitbesteden.

De e-commerce formule

Een volledige e-commerce formule voor het beste resultaat

Voor Seafoodmarkt mogen wij onze volledige e-commerce formule inzetten, en dat doen we graag! Want al deze onderdelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: SEO teksten, bloggen, social media, social advertising en e-mailmarketing. Door alle onderdelen actief in te zetten, kunnen we het best mogelijke resultaat leveren. Eén ding is zeker: met onze e-commerce formule blijft deze business zo gezond als een vis.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van onze e-commerce formule voor jouw bedrijf?