SEO Websites

Alles over de Lightspeed Import Tool

Wil je jouw huidige webshop migreren naar het e-commere platform van Lightspeed? Met de handige Lightspeed Import Tool is de migratie in een handomdraai geregeld! Wij vertellen je alles over de migratietool en hoe je hem kunt gebruiken!

Geschreven door Mark de Hooge
Red-Banana-lightspeed-webshop-migratietool

Webshop migreren naar Lightspeed

Je bent eruit: doordat de support voor het e-commerce platform Magento 1 stopt, wil je jouw webshop migreren naar een Lightspeed webshop. Alles is geregeld: je hebt een mooi nieuw custom webshop design en er is een goed SEO migratieplan opgesteld. Echter de technische migratie moet nog worden geregeld. Een tijdrovende klus als je alles zelf handmatig moet overzetten naar het nieuwe platform.

No worries! Daar hebben wij iets op gevonden: De Lightspeed Import Tool.

In dit blog vertellen wij je meer.

 

Lightspeed Import Tool

Allereerst: wat is de Lightspeed Import Tool? Kort gezegd: met de migratietool kun je data zoals:

  • Categorie- en productinformatie: zoals specificaties, filters, gerelateerde producten etc.;
  • E-mailadressen;
  • Blogs;
  • Afbeeldingen;
  • En reviews binnen een aantal klikken makkelijk importeren naar Lightspeed.

Het Red Banana development team heeft de migratietool gemaakt, omdat de standaard tool van Lightspeed beperkt is. Met de standaard functies van Lightspeed migratietool is het bijvoorbeeld niet mogelijk om in bulk te uploaden.

Dat kan beter!

Daarom hebben we een connectie gemaakt met de API tool van Lightspeed en vervolgens onze eigen omgeving daarop voortgebouwd.

Deze nieuwe migratie-omgeving biedt de mogelijkheid om zeer snel en eenvoudig data te importeren die anders handmatig ingevuld moet worden.

Met de Lightspeed Import Tool kun je data als afbeeldingen, blogs, product- en categoriegegevens en nog veel meer in een handomdraai importeren naar je nieuwe webshop!

Lightspeed-webshop-migratietool

Persoonlijk migratie dashboard

Na de koppeling kun je aan de slag met de importbestanden van jouw webshop migratie. Na het inloggen kom je terecht in jouw persoonlijke dashboard omgeving.

Het dashboard geeft onder andere inzicht in gegevens als:

  • Het aantal bestanden dat je hebt geïmporteerd.
  • Het aantal verstuurde API requests.
  • De details van de shop.
  • Een overzicht van de uitgevoerde activiteiten.
  • Aan de linkerkant is een overzicht te zien van de specifieke data die je kunt exporteren zoals specificatie groepen en values, filter values, afbeeldingen, metafields, gerelateerde producten enzovoorts.

Benieuwd hoe zo’n persoonlijk dashboard eruitziet?

Hieronder vind je een voorbeeld van het dashboard van de webshop Poezenbazen.nl. In één duidelijk overzicht vind je de diverse migratie informatie van jouw shop.

Red-Banana-Lightspeed-migratietool-Dashboard

Gebruikmaken van de Lightspeed Import Tool?

Nieuwsgierig geworden naar de Lightspeed Import Tool? Wil je meer informatie of wil je zelf gebruikmaken van de tool? Wij helpen en adviseren je hierbij graag! Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij geven je direct alle ins en outs die je nodig hebt en helpen je graag op weg.

Bakkie drinken met ons team?

Meer informatie?

Neem contact met ons op!

Veel gestelde vragen over de webshop migratietool

Hoe kom ik aan een API licentiekey?

Jouw API migratie licentiekey vraag je op bij Lightspeed. De key koppel je naar ons terug en wij zorgen voor een connectie met de API en jouw persoonlijk dashboard.

Kan ik meerdere webshops toevoegen aan mijn persoonlijke dashboard?

Met één licentiekey kun je één webshop koppelen. Het is niet mogelijk om meerdere webshops aan één licentiekey te koppelen.

Hoeveel kost de API Licentiekey?

Daar vertellen we je graag meer over in een persoonlijk gesprek!