Development

Magento 1 support stopt, hoe nu verder?

Heb je het al gehoord? Magento heeft aangekondigd dat zij vanaf 1 juni 2020 geen ondersteuning meer bieden voor de Magento 1 versie. Hier leggen we je alles uit over de gevolgen!

Magento 1 stopt, hoe nu verder?

Magento 1 draait op verouderd systeem

Het platform Magento 1 draait op een verouderd systeem. Het bevat een zware basiscode en niet alle beschikbare technieken zijn efficiënt te noemen. In 2015 is daarom al Magento 2 gelanceerd. Tot op heden was er niet zoveel aan de hand, maar nu heeft Magento bekend gemaakt dat zij gaan stoppen met de support voor Magento 1 per 1 juni 2020.

Wat houdt dit precies in?

Ondanks dat de support stopt, blijft het wel mogelijk om Magento 1 te blijven gebruiken. Echter is het risico op veiligheidslekken groot. Voornamelijk omdat er geen software updates meer doorgevoerd zullen worden. Naar schatting zullen er ongeveer 250.000 Magento 1 shops na 1 juni zonder patches komen te zitten!

Ondersteuning bij het technisch migreren van jouw Magento webshop naar Lightspeed

Makkelijke prooi voor internetcriminelen

Draait jouw webshop op Magento 1? Dan is jouw webwinkel na 1 juni 2020 een makkelijke prooi voor internetcriminelen! De ondersteuning voor het platform is namelijk niet het enige dat stopt. Belangrijke beveiligingsupdates zullen na 1 juni ook uit blijven. De mogelijke gevolgen? Het zal voor hackers eenvoudiger worden om bijvoorbeeld creditcardgegevens te stelen. Ze zullen dan ook bewust op zoek gaan naar lekken in webshops die op Magento 1 draaien.

Ook heb je als Magento 1 gebruiker geen toegang meer tot nieuwe functionaliteiten die worden uitgerold, omdat deze enkel beschikbaar zullen worden voor Magento 2. Dit heeft uiteindelijk ook weer gevolgen voor de groei van jouw webshop!

Hoe nu verder?

Heb je een webshop draaien op Magento 1? Dan ben je vast benieuwd naar wat nu de mogelijkheden zijn. Een overstap naar Magento 2 of een ander e-commerce platform is in ieder geval noodzakelijk. Het is bijvoorbeeld mogelijk om jouw Magento 1 webshop naar het e-commerce platform Lightspeed te migreren.

Wij van Red Banana kunnen je adviseren over een nieuw custom design, de technische migratie en de SEO migratie wanneer je jouw webshop van Magento naar Lightspeed wilt migreren.

Dit is waar wij je bij kunnen helpen! ?

1. Custom webshop design

Nu je de overstap van Magento naar een ander platform moet gaan maken, is dit misschien wel hét moment om ook het design van jouw webshop onder handen te laten nemen. Wij kunnen een compleet nieuw custom Lightspeed design ontwikkelen. Natuurlijk helemaal afgestemd op jouw wensen! Wij ontwikkelen al +10 jaar professionele Lightspeed webshops en hebben dus de nodige ervaring in huis.

2. Technische migratie van jouw webshop

Heb je er ook aan gedacht dat er een volledige technische migratie van jouw webshop moet plaats vinden? Dit is een tijdrovende en ingewikkelde klus. Wij hebben een tool gecreëerd die data en gegevens gemakkelijk van de ene webshop naar een nieuwe shop omgeving kan importeren. Fluitje van een cent! Wij kennen alle ins en outs op ons duimpje en hebben intensief contact met het Lightspeed team. We zijn niet voor niets Silver Partner.

3. Migratie van SEO

Vergeet SEO niet! Met een volledige SEO migratie waarborgen we jouw organisch verkeer. Red Banana kan jouw webwinkel volledig overzetten naar Lightspeed. Bijkomend voordeel is dat Lightspeed een erg SEO vriendelijk webwinkelsysteem is. Onze SEO-specialist houdt alle online ontwikkelingen nauwlettend in de gaten om zo het best mogelijke advies te kunnen geven!

Red Banana helpt bij het overstappen van Magento naar Lightspeed

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Kom je er zelf niet uit? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je een brandende vraag over de migratie van jouw Magento webshop? Neem dan contact met ons op!