Technische webshop migratie

Je hebt de knoop doorgehakt. De ondersteuning voor Magento 1 stopt en je wilt jouw webshop migreren naar het e-commerce platform van Lightspeed. Hoe nu verder?

Ondersteuning bij het technisch migreren van jouw Magento webshop naar Lightspeed

Een flinke migratie klus

Het migreren van een webshop is een flinke klus die je het liefst zo goed mogelijk geregeld wilt hebben voordat de ondersteuning van Magento 1 stopt. Wij helpen je graag met deze overstap. Benieuwd hoe? Lees dan verder.

Een webshop migratie is niet binnen een paar uurtjes geregeld. Het overzetten van gegevens als productdata, categorieën, reviews, afbeeldingen, koppelingen en features en andere vormen van content is behoorlijk tijdrovend. Vaak dienen deze losse elementen zelfs handmatig overgezet te worden. Je snapt het: dit kost enorm veel tijd en moeite.

Om dit proces te versnellen heeft Red Banana iets bedacht. Het development team heeft namelijk een migratietool voor Lightspeed gecreëerd die de data en gegevens van de ene webshop, bijvoorbeeld Magento, makkelijk kan importeren naar een nieuwe shop omgeving, zoals Lightspeed.

Gebruik onze tool voor het makkelijk importeren van jouw data

Lightspeed import tool

Om de migratie van Magento 1 naar Lightspeed makkelijker en minder tijdrovend te maken heeft het team van Red Banana een migratietool voor Lightspeed ontwikkeld. We kwamen namelijk tot de conclusie dat Lightspeed een beperking heeft bij het importeren van data.

En daarom hebben wij (als eerste en enige) een tool ontwikkeld. Een complete Lightspeed migratietool waarbij je producten, specificaties, gerelateerde producten, reviews en vele andere elementen kunt importeren.

Het scheelt enorm veel handmatig werk, omdat aan de hand van de tool diverse velden makkelijk te koppelen zijn. De technische migratie is zo binnen mum van tijd geregeld.

Met de Lightspeed migratietool kun je de volgende data importeren:

Specification groups

Het is mogelijk om voor ieder product, groep specificaties aan te maken. Daarbij kun je 1 specificatie groep per product aanmaken.

Specification values

Je kunt je eigen product specificaties aanmaken voor ieder specifiek 'product attribute'.

Filter values

Verzamel jouw Product ID's, filter ID's and filter value ID's om ze samen te voegen in een CSV file. Daarbij is het niet mogelijk om de product filter values te bewerken. Het is wel mogelijk om er een te verwijderen en vervolgens een nieuwe toe te voegen.

Afbeeldingen

Voeg afbeeldingen toe aan jouw producten met deze import functie. Je hoeft de afbeeldingen niet ergens te hosten. Het is van belang om de URL van de afbeelding in de CSV file te gebruiken.

Metafields

Metafields zijn custom variabelen die toebehoren aan verschillende bronnen. Denk aan producten. Het geeft de mogelijkheid om extra informatie op te slaan. Verzamel je product ID's, metafield keys en metafield values in de CSV file.

Gerelateerde producten

Creëer relaties tussen een product en een ander product. Verzamel de product ID’s en de gerelateerde product ID’s in de CSV file.

Variants

Importeer product varianten naar de geselecteerde producten. Dit bestand is groter dan alle andere bestanden, belangrijk is om alle velden zo goed mogelijk in te vullen.

Reviews

Voeg nieuwe reviews toe aan je producten.

Link products to categories

Link je producten naar je categorieën.

Articles

Importeer je artikelen naar de blogomgeving van Lightspeed.

Comments

Importeer de reacties op je blogs naar de blogomgeving van Lightspeed.

Newsletter subscribers

Importeer al je bestaande nieuwsbrief aanmeldingen in de nieuwe Lightspeed webshop. Vul eenvoudig het CSV bestand in.

Webshop migreren?

Benieuwd wat het Red Banana team voor jouw technische migratie kan betekenen? Neem vooral contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We kijken graag met je mee onder het genot van een kopje koffie.

Wij bieden ook ondersteuning bij: