Content marketing

Lightspeed Loyalty: ga aan de slag met jouw persoonlijke loyalty programma

Maak van iedere klant een vaste klant met het omnichannel loyalty programma van Lightspeed.

 

marketing roosendaal red banana

Ben je recent overgestapt op e-commerce platform Lightspeed? Of maak je al langer gebruik van Lightspeed en ben je op zoek naar mogelijkheden om je klanten aan je webshop te binden? Ga aan de slag met jouw persoonlijke loyalty programma met Lightspeed Loyalty! Dit beloningsprogramma is geïntegreerd in Lightspeed. We vertellen je er alles over in dit blog. 

E-commerce platform Lightspeed eCom

Lightspeed is een SaaS platform (Software as a Service) voor jouw webshop. In dit systeem kun je jouw voorraad beheren, klantrelaties opslaan, je service en zelfs personeel managen. Het is een stabiel platform met een hele gebruiksvriendelijke back-end, zodat iedereen er mee overweg kan. In de opbouw van pagina’s en blogcontent is rekening gehouden met SEO, waardoor Lightspeed ook een heel SEO vriendelijk platform is.

Naast al deze voordelen kun je nu ook aan de slag met een persoonlijk loyalty programma, speciaal voor jouw klantrelaties.

Lightspeed Loyalty

Met Lightspeed Loyalty kun je klanten belonen bij herhaalaankopen. Zo zorg je ervoor dat ze terug blijven komen, en geef je nieuwe klanten op deze manier een goede reden om producten in jouw webshop aan te schaffen, in plaats van bij de concurrent.

Lightspeed Loyalty werd in april 2019 al gelanceerd. Sinds 2020 is het ook mogelijk om met Omnichannel Loyalty aan de slag te gaan. Zo kun je als retailer je klanten ook online op dezelfde manier belonen zoals je dat in een eventuele winkel ook zou doen.

De voordelen van Omnichannel Loyalty

Door gebruik te maken van Omnichannel Loyalty van Lightspeed profiteer je van veel handige tools en voordelen. Zo kun je gerichte marketing promoties versturen en personaliseren. Ook zie je precies wie je meest loyale klanten zijn en kun je ze targetten met persoonlijke aanbiedingen. Heb je ook een fysieke winkel? Dan kun je de offline en online ervaring naadloos op elkaar aan laten sluiten: het maakt niet uit waar een klant zijn of haar aankoop doet. Als retailer kun je jouw volledige loyalty programma beheren vanuit een overzichtelijk dashboard.

Op deze manier zorg je ervoor dat klanten terug blijven komen en aan de slag gaan met het sparen van punten!

 

Hoe werkt het?

Het beloningsprogramma van Lightspeed is volledig geïntegreerd in jouw al bestaande platform. Simpeler kan eigenlijk niet! De klant schrijft zich gemakkelijk in en maakt gebruik van een gebruiksvriendelijke web-app of online puntenteller om het aantal gespaarde punten in de gaten te houden. Dit allemaal binnen verschillende beloningsniveaus die je zelf kunt opstellen.

Door slimme klantgroepen samen te stellen kun je aan de slag met persoonlijke promoties en vouchers die zowel in de winkel als online beschikbaar zijn. Je krijgt inzicht in het complete uitgavenpatroon van jouw klanten en kunt ze belonen op momenten als verjaardagen of bij bepaalde (hoge) uitgaven.

Ook kun je aan de slag gaan met gepersonaliseerde marketing campagnes, e-mails ontwerpen met de handige ‘drag and drop’ generator en stuur je heel gemakkelijk promotie berichten op de juiste momenten via SMS en per e-mail.

Poezenpunten: het spaarprogramma van kattenwebshop Poezenbazen

Poezenbazen.nl is onze eigen test- en succescase. Natuurlijk werken we hier samen met Lightspeed en maken we gebruik van Lightspeed Omnichannel Loyalty. Klanten kunnen zich aanmelden en bij iedere aankoop ‘Poezenpunten’ sparen. Zo kunnen ze sparen voor de leukste cadeaus en mooie kortingen. Iedere euro die wordt uitgegeven in de webshop staat gelijk aan één Poezenpunt. Bij 100 punten ontvangen loyale klanten bijvoorbeeld al 7,50 euro korting op hun eerstvolgende bestelling!

 

Red Banana is jouw Lightspeed partner met jarenlange ervaring

Ben je net overgestapt naar Lightspeed, of wil je juist overstappen? Of wil je meer weten of het loyalty programma van Lightspeed? Dan ben je bij Red Banana aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van websites en webshops. Ook wanneer je een loyalty programma wilt toevoegen aan jouw webshop helpen wij je op weg. Meer weten? Neem contact op en plan een (virtueel) bakkie met ons in.

Wij helpen je graag online groeien en ontwikkelen!