Toe aan fotografie die eruit springt? Red Banana helpt!

Je wilt professionele fotografie voor jouw website of social media kanalen. Maar hoe pak je dat aan? Wij vertellen je alles over onze werkwijze!

Belang van goede fotografie

Cliché maar waar: we willen steeds meer (bewegend) beeld zien. De verschuiving van tekst naar beeld is al een lange tijd aan de gang. Fotografie en video zijn daarom echt een must. Niet alleen in jouw social media-uitingen maar bijvoorbeeld ook op je website. Je moet nu eenmaal opvallen in de grote lading informatie die jouw doelgroep iedere dag voorgeschoteld krijgt.

Wil je fotografie die aanspreekt? Wil je jouw eigen stijl creëren voor meer herkenbaarheid?

Dat komt mooi uit!

Wij bij het in Roosendaal gevestigde Red Banana gaan graag aan de slag om jouw fotografie naar een hoger niveau te tillen! Of je nu op zoek bent naar een toffe Instagram feed, foto’s voor social media, een compleet fotografieplan of beelden voor jouw (nieuwe) website.

Lees snel verder en kom er achter waar wij je bij kunnen helpen:

Productfotografie

We kennen allemaal de traditionele productfoto’s met witte achtergrond. Productfotografie is duidelijk, maar wel heel erg simpel. Bij Red Banana doen we ’t net even anders. Wij maken namelijk gebruik van de omgeving en plaatsen jouw product waar ’t hoort. Bier in het café, kattenmand in de woonkamer + kat en kleding per gelegenheid. Door goed te luisteren naar jouw wensen maken wij zo het ideale plaatje.

Zo lichten we met grote regelmaat nieuwe biertjes uit in de stoere omgeving van Bravo24. Zijn we aan de slag gegaan met fotografie voor de apparatuur van Huidtherapie Brabant. En fotograferen we producten van ROOS24 deelnemers. Compleet in stijl! En mocht je die traditionele productfoto’s toch nodig hebben, dan kun je daar uiteraard ook voor bij ons terecht. ?

Productfotografie Bravo24
Red Banana fotografie product Huidtherapie Brabant

Foodfotografie

Ook voor aantrekkelijke foodfotografie ben je bij Red Banana aan het juiste adres. Met ons oog voor detail weten we precies hoe we jouw smakelijke gerechten op de juiste manier op de foto moeten krijgen. Natuurlijk op locatie om de juiste sfeer te kunnen vatten.

Dit doen we al voor klanten als restaurant het Hooihuis en restaurant Bravo24. Voor beiden hebben we een unieke en herkenbare stijl gecreëerd welke is doorgevoerd op de website en in de social media uitingen.

Hooihuis foodfotografie garnalen
Red Banana foodfotografie B24

Portretfotografie

Ons inschakelen voor portretfotografie is ook mogelijk. Het grootste gedeelte van de mensen die we op de foto zetten, voelen zich daar vaak niet gemakkelijk bij. Lastig, de camera zorgt er vaak voor dat er extra spanningen ontstaan. Wij werken daarom met zo min mogelijk ‘poespas’ wanneer wij aan de slag gaan met portretfotografie.

Geen lampen, flitsers of andere hulpmiddelen: onze fotograaf én een niet al te indrukwekkende camera. We maken gebruik van natuurlijk licht en werken het liefst in een vertrouwde omgeving voor de persoon die op de foto gaat. Je voelt je immers een stuk zekerder in je eigen onderneming dan in een onbekende studio. En dat zie je terug in de foto!

Voor Huidtherapie Brabant, Optiek van Wely en ROOS24 verzorgen we portretfotografie op locatie. Met natuurlijke belichting, rekening houdend met de wensen van de betreffende werknemers én op het gemak. Zo krijg je ‘echte’ plaatjes die zelfvertrouwen uitstralen.

Huidtherapie Brabant portret

Social media fotografie

De juiste beelden kiezen of gebruiken op social media is lastig. Je krijgt ten eerste al te maken met tientallen uiteenlopende afbeeldingsformaten: van staand tot liggend en van vierkant tot rond. Weet je niet goed waar je moet beginnen en wat op social media werkt? Wij helpen je graag!

Social media maakt namelijk deel uit van ons DNA. En natuurlijk is fotografie hier een groot onderdeel van! Ons team van socialmediamanagers zorgt voor social media fotografie die eruit springt. Van redactioneel werk tot productfotografie.

Voor online platform ROOS24 verzorgen we op wekelijkse basis de meest uiteenlopende redactionele beelden ter begeleiding van de social media kanalen en het blog.

 

ROOS24 project

Het succes van jouw social media-uitingen hangt natuurlijk niet alleen af van mooie fotografie. Ook moeten hier de juiste activerende teksten bij geschreven worden. Bij Red Banana zijn we gespecialiseerd in social media management!

Wij kunnen je helpen bij:

 • Het bepalen van jouw social media strategie
 • Keuze in social media platformen
 • Opstellen van jouw social media kalender
 • Ontwikkeling van de juiste content (waaronder fotografie!)
 • Starten met social media adverteren
 • Én voeren indien nodig webcare en community management voor je uit

Voor Optiek van Wely hebben we bewust gekozen voor social media fotografie om te inspireren. De prachtige collectie aan merken en monturen brengen we tot in detail in beeld. En dat gewoon op locatie! Ook voor Financiële Meesters gaan we regelmatig op pad voor het ontwikkelen van sfeerbeeld. Voor Mervo Sport mogen wij de tofste lifestyle beelden met sneakers maken.

Red Banana fotografie social media Optiek van Wely
Red Banana social media fotografie Mervo Sport

Webshop of website fotografie

Ben je toe aan een nieuwe website of webshop? Heb je ook al stil gestaan bij het feit dat ‘de websites van tegenwoordig’ voor het grootste gedeelte uit fotografie bestaan? Een simpele oplossing is het gebruik van stockfotografie, maar hiermee verlies je authenticiteit. Fotografie maakt juist die connectie met je (potentiële) doelgroep net wat sterker.

Wij gaan aan de slag met een compleet fotografieplan voor jouw nieuwe website: van inventarisatie welke beelden nodig zijn tot de ontwikkeling van de fotografiestijl.

Voor Huidtherapie Brabant verzorgden wij de volledige fotografie voor hun nieuwe website. Ook hier is gekozen voor een unieke stijl van bewerking. De tinten paars komen subtiel terug, zowel in de fotografie als in het design van de website.

Fotografie volgens de Red Banana werkwijze:

 1. Opstellen van het fotografieplan
  We starten niet zonder het maken van een gedegen fotografieplan. We gaan met je in gesprek en maken zo een inventarisatie van de te schieten beelden. Afhankelijk van het medium en de wensen bepalen we ook het aantal uur of dagen dat er beeldmateriaal geschoten moet worden.
 2. Algehele stijlbepaling
  Fotografie die eruit springt. Dat valt of staat ook zeker met de bewerking van de beelden! Wat wil je uitstralen? Wat vind je mooi? Wij gaan op zoek naar jouw ultieme visuele uitstraling.
 3. Schieten maar!
  Afhankelijk van de wensen gaan we één of meerdere dagen aan de slag. Zonder al teveel gedoe, gewoon onze fotograaf met een camera. Op locatie zorgen we dat je zo min mogelijk last van ons hebt. Natuurlijk ben je ook voorafgaand geïnformeerd over wat we die dag precies van je nodig hebben.
 4. Selectie en nabewerking
  Hierna start het selectie- en nabewerkingsproces. We kiezen de mooiste foto’s en gaan aan de slag met het bewerken van deze beelden. Tussendoor is er ruimte voor feedback en het doorvoeren van eventuele aanpassingen.
 5. Aanlevering of vervolg
  We sluiten af met het aanleveren van het definitieve beeldmateriaal. Maar het liefst helpen we je natuurlijk verder. Op social media, of bij het ontwikkelen van jouw nieuwe website of webshop.
Wil jij ook scoren met jouw fotografie?

Neem dan eens contact met ons op!

Contact opnemen